Avlyst Vårskitur med 17.mai Feiring på Kjerag! (510)

Fellestur

Fra dato
15. mai kl. 15:30
Til dato
17. mai
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Gourmet, Topptur, Kjerag, Lysebotn, Turkatalog2020
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
510
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. På bakgrunn av nasjonale tiltak og smittevernomsyn avlyser vi alle turer, kurs og arrangementer inntil videre. Mvh Stavanger Turistforening

Kan du tenke deg en flottere 17.mai feiring enn å gå på ski i vårsnø til et av landets største ikon - selveste Kjerag - og nyte en treretters middag i enden på en av våre aller flotteste fjorder - Lysefjorden!? Har du lyst til å gå i Norges flotteste 17.mai tog? Vil du faktisk se en hvitstammet bjerk oppi heien på nasjonaldagen? Vi spenner på oss skiene og ser vinter bli til vår i Ryfylkeheiene. Bli med daglig leder Preben Falck på årets siste skitur til en av de mest spektakulære naturperlene i distriktet. 

I Lysebotn bor og spiser vi godt. Mens vi bor i våren er det bare en kort kjøretur opp på fjellet, der vi kan nyte de siste rester av vinteren med ski på beina. Vi håper på typiske vårforhold med hard skare fra morgenen av, etterfulgt av herlig vårsløsj for myke og fine nedkjøringer i solsteiken. Gode lunjspauser med appelsin i den varme sola hører også med.

Fredag 15. mai

Vi kjører sammen fra STF huset i Stavanger og tar båt til Lysebotn. Der innlosjerer vi oss på Lysefjorden Turisthytte før vi spiser en god middag sammen. 

Lørdag 16.mai

Etter en deilig frokost smører vi niste og fyller termosene. Vi går skitur i Lyseheiene, der det er mange flotte turmål i et vilt og spennende terreng. Turmålet må velges ut fra forhold og deltakernes ønsker, men om været klaffer vil vi nok forsøke å komme oss på en fjelltopp som mål for dagen. Terrenget er kupert og vi kommer til å gå utenfor allfarvei uten oppkjørte spor, men vi oppsøker ikke de bratteste og lengste nedkjøringene. Dette er med andre ord turer for fjellskiløpere, ikke ekstremalpinister. På kvelden slår vi til med treretters festmiddag med 17.mai-feiring!

Søndag 17.mai

Et staselig turmål på en staselig dag! Vi går selvsagt til Kjerag denne dagen. Etter en fin dag på ski kjører vi hjem over fjellet. 

Turledere

Preben Falck (992 48 007) preben@stf.noog Elin Falck

Praktisk informasjon:

Terrenget rundt Lysefjorden er svært bratt og kupert. Fjellski med stålkanter er nødvendig, og man bør være vant med å ferdes i ulendt vestlandsterreng. Toppturski kan også brukes, men turene vil typisk gå i småkupert terreng som ikke er spesielt velegnet for toppturutstyr. Turleder anbefaler også skifeller, gjerne kortfeller som gir noe bedre glid enn de lange variantene. Om du ikke har ski med feste til kortfeller selger tursenteret lange feller med glidsone foran som anbefales varmt av turleder. Tempo og dagsetapper tilpasses forholdene, men det legges opp til gode og lange dager ute.

Transport fra Lysebotn til startpunkt for turene skjer med privatbiler. Vi koordinerer samkjøring og organiserer plass for deltakere som kommer uten egen bil. 

Alle deltakere må ha med sekk med mat, klær og nødvendig utstyr. Selv om det er varmere i mai enn midtvinters, må man ha klær og utstyr beregnet for en vinterdag med snø/ regn /kulde/ vind. Husk ullundertøy, varme og vanntette klær, solkrem, solbriller, termos, liggeunderlag og mat nok til en lang dag ute. Niste kan smøres til frokosten på hytta. Om du har er det greit om du tar med vindsekk og snøspade.

På Lysefjorden turisthytte får du sengetøy og håndkle, og du kan velge mellom overnatting i 2-sengsrom og sovesal. Alle rom har egne bad. Om kvelden blir det herlig 3-rettes middag med noe godt i glasset, og etter frokosten smører du en god nistepakke, mens vi fyller termosen din.

Priser:
per person i 2 sengs rom - medlem/ ikke medlem kr: 2000,- / 2400,-

per person i sovesal - medlem/ikke medlem kr: 1700,- / 2100,-

Bruk rabattkoden SOVESAL dersom du ønsker å bo på sovesal og dermed betale 300 kr mindre enn dersom du bor på 2-sengs rom.


Hva dekker prisen?
Administrasjon, overnatting, håndkle, sengetøy, middag fredag og lørdag, frokost lørdag og søndag, niste lørdag og søndag, og turledelse. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren.

Planleggingsmøte:
Tirsdag 12. mai kl 18 i STFs tursenter i Kannik.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Vårskitur med 17.mai Feiring på Kjerag! (510)

Kan du tenke deg en flottere 17.mai feiring enn å gå på ski i vårsnø til et av landets største ikon - selveste Kjerag - og nyte en treretters middag i ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Elin With Falck
  • Preben Falck