Høst i høyfjellet fra Skreivasskleivane (537)

Fellestur

Fra dato
18. september kl. 15:00
Til dato
20. september
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Naturlos, Tematur, Stranddalen
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Hardangervidda, Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
537

Helgetur til Krossvatn og Vassdalstjørn med utgangspunkt i Skreivasskleivane er ikke dagligdags i turprogrammet. Denne helgen kan du bli med Atle og Monica på tur i skikkelig høyfjellsterreng. Vi planlegger å bruke de gamle nødlingene som veiviser. I praksis går vi tur i en trekant fra fredag til søndag.

Planleggingsmøte:
Det hvite huset til Stavanger turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger tirsdag 15.septrember kl. 18. Her blir vi enige om fordeling av fellesutstyr, mat, avreisetidspunkt i 15-16 tiden, hvem som kjører, sikkerhet osv. Alle deltakere må møte på planleggingsmøte for å bli med på turen.

Avreise fredag:
Vi kjører i private biler til Skreivasskleivane ved Blåsjø fredags ettermiddag. Vi går i mørket og følger de gamle nødlingne over Storsteinheia mot stien til Krossvatn. Siste rest følger vi merkingen til hytta. Vel fremme fordeler vi oppgaver, fyrer i peisen, henter vann og lager mat. Turen denne kvelden er beregnet til ca 6km.

Lørdag:
Lørdag morgen pakker vi sekken etter en god frokost og utvask av hytta. Dagens trasé går i høyfjellsterreng, snareste vei mot Vassdalstjørn. Om kvelden koser vi oss med god mat i godt lag. Turen beregnes til ca 12 km.

Søndag:
Søndag morgen pakker vi igjen sekken, etter frokost og utvask av hytta. På returen følger vi stien et stykke før vi tar av mot Storsteinheia. Traséen er ikke låst, men målet er å følge gamle nødlinger tilbake til bilene på Skreivasskleivane. Turen denne dagen beregnes til 12-13 km.

Turledere:
Monica Hunsbedt (97069499), Atle Ommundsen, og Guro Waksvik.

Priser medlem/ikke medlem: 850,-/1250,-

Hva dekker prisen:
Turledelse, overnatting og middag som lages på hytta, samt admin. Frukt, frokost, niste, tørrmat, termos, etc. må en ta med selv. Vi prøver å ta hensyn til allergier ved innkjøp av felles middag. Deltakere med livstils dietter ordner egen mat.
Kostnad ved kjøring dekkes av passasjerene i hver bil iht fordeling på planleggingsmøtet.

Kart: Suldalsheiene
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Se DNTs pakkeliste for sommerturer. Alle deltakerne må ha godt utstyr for ferdsel i høyfjellsterreng. Det inkluderer blant annet hodelykt med nok lysstyrke og batterikapasitet. Nødvendig utstyr avtales på planleggingsmøtet. Det er også nødvendig med fottøy for vading.

Krav til deltakerne: 
Turen graderes til mellom middels og krevende. Den passer for middels til erfarne turgåere; voksne og ungdom som liker høyfjellsterreng. Deltakerne må være i fysisk form til å kunne bære egen sekk samt fellesutstyr hele turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Høst i høyfjellet fra Skreivasskleivane (537)

Helgetur til Krossvatn og Vassdalstjørn med utgangspunkt i Skreivasskleivane er ikke dagligdags i turprogrammet. Denne helgen kan du bli med Atle og Monica på tur i skikkelig høyfjellsterreng. Vi planlegger ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Monica Hunsbedt
  • Atle Ommundsen
  • Guro Waksvik