Avlyst Topptur til Skaulen (531)

Fellestur

Fra dato
14. august kl. 13:30
Til dato
16. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Etne- og Saudafjellene (se kart)
Turkode
531
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Vi gjenntar suksessen fra tidligere år og inviterer til topptur til Skaulen 1538 moh. Terrenget mellom Hamrabø i Suldal og Skaulen veksler mellom frodig landskap preget av tradisjonsrikt stølsliv og vilt, men vakkert høyfjell. For mer inspirasjon til turen anbefaler vi Stavanger Turistforenings årbok for 1997: Dragning mot Skaulen.. Boken er i sin helhet viet dette området.

Dag 1:
Fredag: Avreise med privatbiler fra Stavanger. Vi møtes ved STFs hvite hus på Jernbanelokket. Avreise kl 13.30. Tunnellen til Tau veider til ferje Hjelmeland – Nesvik videre til Hamrabøgårdene i Suldal. Fra Hamrabøgårdene går vi på god sti til Svinstølen der vi har reservert to stølshus for helgen. 4 km / ca. 2 timer.

Dag 2:
Lørdag: Topptur til Skaulen. Første del av turen følger vi sti på nordsiden av Svinstølsvannet forbi Øystølen til Fossane. Her bøyer vi av fra stien og følger bekken bratt opp til Øyvatnet, og vestsiden av dette. Ved enden av vannet stiger vi igjen bratt. Denne gang til Skuldrenuten og stigningene til selve toppen. Siste del av turen følger vi ”tyskerstien’’. Vel oppe tar vi oss god tid til å nyte den fantastiske utsikten, om værgudene er med oss. Trasévalg for returen bestemmes etter værforholdene turdagen. Tilbake ved stølene er det mulighet for bading og molteplukking, før vi i fellesskap tilbereder en velfortjent og bedre middag. 16 km totalt / ca. 8 timer.

Dag 3: 
Søndag: Etter en god frokost og utvask av stølene, returnerer vi til Hamrabø for hjemreise. Om vær og form tillater det velger vi en annen og noe lenger trase tilbake til utgangspunktet og bilene.

Hjemreise:
Søndag: Privatbiler fra Hamrabø ca kl 15:00. 

Turledere:
Sverre Nordal (95212769)

Priser:  
Voksen medlem kr 1000, voksen ikke medlem kr 1300. 

Hva dekker prisen:
Overnatting, kveldsmat fredag, middag lørdag og turledelse. Deltakerne må ta med tørrmat til frokost og lunsj/niste lørdag og søndag. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss ferje og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren.

Kart:
Turkart Indre Etnefjell 1:50 000. 
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Se DNTs pakkeliste for sommerturer.  Dagstursekk for toppturen.  

Utstyr som kan være kjekt å ha med:
Gamasjer, pga mulig våt vier / kratt, staver, kikkert  

Krav til deltakerne: 
God fysisk form og erfaring fra fjelltur. Avhengig av nedbørsmengder, kan det bli behov for enkel elvekrysning / vading. Vi samarbeider om evt utfordringer - det går fint!  

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Topptur til Skaulen (531)

Vi gjenntar suksessen fra tidligere år og inviterer til topptur til Skaulen 1538 moh. Terrenget mellom Hamrabø i Suldal og Skaulen veksler mellom frodig landskap preget av tradisjonsrikt stølsliv og vilt, ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Sverre M. Nordal