Fersking i fjellet (528)

Fellestur

Fra dato
14. august 2020 kl. 15:00
Til dato
16. august 2020
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Storevatn, Tematur, Hyttetur, Nybegynnertur, Taumevatn
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
528
Dette arrangementet er over!

Har du lyst å gå fra hytte til hytte, men er usikker på hvordan systemet fungerer? Da er dette noe for deg. Turen går i et lett og frodig område. Krydret av gode historier og turtips underveis kommer vi til Taumevatn og deretter til Heiberghytta ved Storevatn.

Kort turbeskrivelse:
Fjellet lokker. Lysten er der. Det kribler i føttene, men du kommer ikke avgårde? Knytt skolissene og pakk sekken, i sommer tar Stavanger Turistforening deg med på nybegynnertur i Ryfylkeheiene. To nybegynnerturer for voksne er satt opp på programmet, felles for dem begge er høyst overkommelige dagsetapper, mange stopp og laaaang matpause. Underveis og under oppholdet på hyttene får du god veiledning fra trivelige og jordnære turledere. Bonus: Et sosialt og inkluderende miljø som ofte varer mye lengre enn selve turen.

Dag 1:
Oppmøtested Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger kl 15. Vi samler opp deltakerne og kjører med private biler til Ådneram og litt videre innover på anleggsvei i Flatstøldalen. Deretter ca 2 timers gange inn til Taumevatn turisthytte. God mat om kvelden og en del info om selvbetjeningssystemet, dvs. hvordan det fungerer.

Dag 2: 
Videre til Storevatn turisthytte. 4 timers gange, men vi tar oss gode pauser underveis og med en hovedrast ca. halvveis. For de som ønsker det, så tar vi turen oppom Taumevassknuten før vi ankommer hytta. Les mer om Heiberghytta Storevatn.  

Dag 3: 
Vi går ned Godfardalen til Svartevassdammen hvor vi har parkert biler på fredagen. Deretter hjemreise.

Mat:
Begge hyttene er selvbetjente. Dvs. at en kan kjøpe den maten en trenger på hyttene, men det er å anbefale å ta med brødmat, pålegg og drikke selv. Turlederne ordner middag fredag og lørdag kveld.

Priser:
Voksne (medlem): Kr 850, Voksne (ikke medlem):  Kr 1250.

Hva dekker prisen?
Losji, middag fredag og lørdag og turledelse. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren.

Utstyr som turdeltakerne må ha med:
Ta med vanlig turutstyr, termos, mat, lakenpose og godt fottøy. Se DNTs pakkelisete for sommerturer  i fjellet. 

Kart:
Sirdalsheiene 1:50000

Turledere:
Terje Hiim 91664709 og Geir Sæbø

Planleggingsmøte:
Tirsdag 11.august kl 19 i Klostersalen i STFs lokaler i Kannik. Olav Vs gate 18.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Fersking i fjellet (528)

Har du lyst å gå fra hytte til hytte, men er usikker på hvordan systemet fungerer? Da er dette noe for deg. Turen går i et lett og frodig område. ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Geir Sæbø
  • Terje Hiim