Fjelltur med vinkurs på Sandsa (534)

Fellestur

Fra dato
28. august kl. 14:00
Til dato
30. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Gourmet, Hyttetur, Sandsa, Vinkurs
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
534
Dette arrangementet er over!

Turistforeningen gjentar suksessen med fjelltur og vinkurs på Sandsa i Ryfylkeheiene. Erfarne vin-entusiastiske turledere i samarbeid med en erfaren vinkjenner loser deg trygt frem til hytta hvor det blir vinkurs og mat som passer til sesongen. Perfekt kombinasjon for deg med interesse for både fjell, vin og god mat!

Fredag: 
Vi møtes ved Stavanger Turistforening fredag kl 14.00 og kjører mot Sandsavatnet i privatbiler. Vi går den to timer lange turen inn til hytta og begynner å tilberede en god felles middag. Hvis vi er heldige finner vi kantareller til en forrett langs stien på vei inn.

Lørdag: 
Etter kaffe og frokost går vi en dagstur i området rundt hytta. Like bak hytta ligger det en herlig badekulp, og vi stopper innom på vei tilbake for å kjøle oss ned. Husk å ta med badetøy! Deretter bærer det tilbake til hytta for å gjøre klar til middag og dekantere vinene til kurset. Hytta ligger ved Sandsavatnet, så ta gjerne med en fiskestang om du vil prøve fiskelykken utpå ettermiddagen.

Søndag:

Vi spiser frokost, vasker oss ut av hytta og går tilbake til bilene. Retur til Stavanger, ankomst ca kl 17.


Frammøte: 
Oppmøte ved Stavanger Turistforening kl 14.00

Transportmiddel:
Samkjøring i privatbiler. Kostnader for ferjen og privatkjøring kr 3/km som deles på alle inkludert sjåføren.

Turledere:
Pål Skeggs, 91811858, Eirill Songstad Seim og Otto Galta

Planleggingsmøte:

Tirsdag 25. august kl 17.00 i det hvite STF huset i Kannik. 

Priser:
Voksen medlem / ikke medlem: Kr 1350 / kr 1550. 

Hva dekker prisen:
Prisen inkluderer turledere, administrasjon, overnatting,  og vinene som inngår i vinkurset samt middag fredag og lørdag. Tørrmat (frokost og niste) tar den enkelte med selv.

Kart:
Suldalsheiene 1: 50 000

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Pakk i stor sekk (det skal være plass til felles mat og drikke) og ta med vanlig turutstyr, hodelykt (med nye batterier), termos, tørrmat for frokost og lunsj (matpakke) lørdag og søndag, lakenpose (eller tynn sovepose) og godt fottøy (fjellstøvler, ikke joggesko). Ta også med to vinglass til vinkurset! Se ellers DNTs pakkelisete for sommerturer i fjellet.. Utsyr kan lånes for en rimelig penge på www.frilager.no  

Krav til deltakerne:
Normal kondisjon. Kunne bære sekk på 10-15 kg. Turen grades som middels krevende, men kan bli mer krevende avhengig av været, samt tyngden på sekken.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Fjelltur med vinkurs på Sandsa (534)

Turistforeningen gjentar suksessen med fjelltur og vinkurs på Sandsa i Ryfylkeheiene. Erfarne vin-entusiastiske turledere i samarbeid med en erfaren vinkjenner loser deg trygt frem til hytta hvor det blir vinkurs ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Pål Skeggs
  • Eirill Songstad Seim