Avlyst Jæren på langs: Fra Sirevåg til Kvassheim fyr (600)

Fellestur

Dato
26. april kl. 08:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Dagstur, Nærtur, Søndagstur
Arrangør
Stavanger Turistforening
Turkode
600
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. På bakgrunn av nasjonale tiltak og smittevernomsyn avlyser vi alle turer, kurs, møter og aktiviteter frem til og med 1.mai.

Les oppdatert informasjon vedrørende situasjonen rundt Korona-viruset her: https://www.stf.no/artikler/nyheter/19964-koronavirus-dette-gjr-vi/

Første etappe av søndagsturene langs Jærkysten. Vi gjentar tradisjonen med at årets første tur er en etappe langs Jærkysten, slik at vi i løpet av 7 år til sammen går langs hele kysten fra Sirevåg til Tasta. I 2019 gikk vi ut fra FV 44 og ut langs kysten til Hellvik. Denne gangen tar bussen oss til Sirevåg der vi går langs små idylliske bukter og fjellknauser til Ogna. Der må vi litt inn i landet for å krysse elva. Vi går ut igjen til havet på sandstrender og gjennom noen skogholt før vi kommer til Brusand camping. Her går vi over sanddynene utenfor våtmarksområdet, Vaulen. Videre på sandstrand og mer steinete beitemarker til Kvassheim fyr. Avhengig av vær og vindretning kan vi gå turen i motsatt retning for å få vinden i ryggen.

Generelt om lang-søndagsturene: 
Dette er søndagsturene for deg som liker å gå litt lengre, litt brattere og litt mer krevende enn til vanlig. Gåtid er mellom 5-7 timer, og felles busstransport gir uante turmuligheter ved å starte på et sted og avslutte på et annet. Ingen påmelding. For frammøte og mer informasjon se under. 

Turleder:
Sverre Magnar Nordal, 95212769

Frammøte: 
Buss fra gamle Stavanger stadion kl 8.30, fra Sandnes rutebilstasjon kl 9. På grunn av gravearbeidene på Ruten i Sandnes kan ikke bussen kjøre inn den "vanlige" veien. Folket i Sandnes bes derfor møte opp foran inngangen til Tinghuset i Sandnes. Bussen som kommer fra Stavanger vil stoppe langs jernbanelinjen til venstre for nevnte inggang (ved de parkeringsplassene som står oppstilt i området). Påstigning på bussholdeplasser langs Rv 44 mellom Stavanger og Sandnes.  Turstart fra Sirevåg kl. 10.00.

Retur, sted og tid: 
Avreise fra Kvassheim ca kl 16:30. Ankomst Stavanger ca kl 17:45


Priser: 
Medlem kr 300, ikke medlem kr 400. Deltakeravgiften betales til turleder på bussen. Vi har Vipps. 

Kart: 

Norges-serien Stavanger 1: 50 000

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Godt fottøy, vindtett og vanntett tøy, sitteunderlag, mat og drikke.

Utstyr som kan være kjekt å ha med:
Fotoapparat, vandrestaver.

 
Vi gjør oppmerksom på at det ikke er ønskelig med hund på våre turer da vi ofte krysser dyr på beite.  
 

 

 

Jæren på langs: Fra Sirevåg til Kvassheim fyr (600)

Les oppdatert informasjon vedrørende situasjonen rundt Korona-viruset her: https://www.stf.no/artikler/nyheter/19964-koronavirus-dette-gjr-vi/ Første etappe av søndagsturene langs Jærkysten. Vi gjentar tradisjonen med at årets første tur er en etappe langs Jærkysten, slik at vi i ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Sverre M. Nordal