Avlyst Vårtur på Høg-Jæren (601)

Fellestur

Dato
10. mai kl. 08:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Dagstur, Nærtur, Søndagstur, Tematur, Naturlostur
Arrangør
Stavanger Turistforening
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
601
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. På bakgrunn av nasjonale tiltak og smittevernomsyn er denne turen avlyst.

Vi starter turen fra Tjålandsvannet. Herfra går vi opp til Ulvarudlå – hvor toppen på 412 m.o.h. gir oss en flott utsikt over Jæren. Dette flotte området er typisk for Høg-Jæren, der vi går i gras- og lynghei med snaue partier innimellom. Ruten går både på gårdsvei og i terreng med myr, lyng og bratte bakker. Utsikten følger oss nesten hele tiden, men er aller mektigst på toppen av Ulvarudlå der vi ser langt til havs den ene veien og Bjerkreimsenderen, Synesvarden og en drøss med blanke vann den andre. Ekstra spennende er det at et av Norges største rovfugltrekk er registrert i dette området. Vi fortsetter deretter mot Osland og avslutter turen der. 
 

Generelt om lang-søndagsturene: 
Dette er søndagsturene for deg som liker å gå litt lengre, litt brattere og litt mer krevende enn til vanlig. Gåtid er mellom 5-7 timer, og felles busstransport gir uante turmuligheter ved å starte på et sted og avslutte på et annet. Ingen påmelding. For frammøte og mer informasjon, se under. 

Turleder:
Ragnhild Korbøl, 91573586

Frammøte: 
Buss fra gamle Stavanger stadion kl 8.30, fra Sandnes rutebilstasjon kl 9. På grunn av gravearbeidene på Ruten i Sandnes kan ikke bussen kjøre inn den "vanlige" veien. Folket i Sandnes bes derfor møte opp foran inngangen til Tinghuset i Sandnes. Bussen som kommer fra Stavanger vil stoppe langs jernbanelinjen til venstre for nevnte inggang (ved de parkeringsplassene som står oppstilt i området). Påstigning på bussholdeplasser langs Rv 44 mellom Stavanger og Sandnes. 

Priser: 
Medlem kr 300, ikke medlem kr 400. Deltakeravgiften betales til turleder på bussen. Vi har Vipps. 

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Godt fottøy, vindtett og vanntett tøy, sitteunderlag, mat og drikke.

Utstyr som kan være kjekt å ha med:
Fotoapparat, vandrestaver.

 

Vi gjør oppmerksom på at det ikke er ønskelig med hund på våre turer da vi ofte krysser dyr på beite.  

Vårtur på Høg-Jæren (601)

Vi starter turen fra Tjålandsvannet. Herfra går vi opp til Ulvarudlå – hvor toppen på 412 m.o.h. gir oss en flott utsikt over Jæren. Dette flotte området er typisk for Høg-Jæren, ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Ragnhild Korbøl