Fra Fureneset, over Heiahornet og gjennom gammel furuskog til Tysdalsvatnet. (603)

Fellestur

Dato
14. juni kl. 08:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Dagstur, Nærtur, Søndagstur
Arrangør
Stavanger Turistforening
Turkode
603

Siste tur før sommeren er en eventyrlig perle som starter fra Fureneset ved Liarvatnet i Jørpeland. Vi går først på merket rute opp på Heiahornet og nyter den spektakulære utsikten. Så bærer det videre på umerket sti sør-østover ned i nordenden av lia nedover Gudbrandsdalen. Stien kommer ned nord for den øverste hytta ved utløpsosen. Vi tar over elva Tverråna ved utløpet av Holmavatnet, fortsetter videre rundt vannet på nordsiden før vi rett vestover kommer inn i Ospeskardet og inn i et naturreservat med stor, svært gammel, relativt urørt og kystprega furuskog. Skogen ligger langs Furenesvatnet og Langavatnet. Vi fortsetter nord- og nedover mot Tysdalsvatnet.

 Alternativt tar vi opp nord-østover ved hyttene på nordsiden av Holmavatnet og så opp skaret på sør-øst siden av Hamrane og nord-vestover mellom Hamrane og Knausane for å komme rett inn i det ene (av to) kjerneområdet for reservatet som er på sørsiden av Furenesvatnet. Deretter østover rundt nordsiden av Knausane og til demningen på utløpet av Langavatnet. Vi tar over demningen og rett nordover til sørspissen av Målandsvatnet. Derfra nordvestover inn Salaskardet og på nordsiden nedover langs Grautabotnen, rundt Salane og ned Sallia til Tysdal.

Generelt om lang-søndagsturene: 
Dette er søndagsturene for deg som liker å gå litt lengre, litt brattere og litt mer krevende enn til vanlig. Gåtid er mellom 5-7 timer, og felles busstransport gir uante turmuligheter ved å starte på et sted og avslutte på et annet. Ingen påmelding. For frammøte og mer informasjon, se under. 

Turleder:
Ulf Einar Moltu, 97798670.

Frammøte: 
Buss fra parkeringsplassen på fremsiden av Maxi i Sandnes kl 8.30, fra gamle Stavanger stadion kl 9. Påstigning på bussholdeplasser langs Rv 44 mellom Stavanger og Sandnes dersom det gis beskjed om dette på SMS til turleder (Ulf Einar Moltu, 97798670)

Priser: 
Medlem kr 300, ikke medlem kr 400. Deltakeravgiften betales til turleder på bussen. Vi har Vipps. 

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Godt fottøy, vindtett og vanntett tøy, sitteunderlag, mat og drikke.

Utstyr som kan være kjekt å ha med:
Fotoapparat, vandrestaver.

 
Vi gjør oppmerksom på at det ikke er ønskelig med hund på våre turer da vi ofte krysser dyr på beite.  
 

 

 

Fra Fureneset, over Heiahornet og gjennom gammel furuskog til Tysdalsvatnet. (603)

Siste tur før sommeren er en eventyrlig perle som starter fra Fureneset ved Liarvatnet i Jørpeland. Vi går først på merket rute opp på Heiahornet og nyter den spektakulære utsikten. ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Ulf Moltu