Avlyst Fjellklatrekurs (829)

Kurs

Fra dato
10. juni kl. 17:30
Til dato
14. juni kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Klatring, Fjellklatring
Arrangører
Stavanger Turistforening, STF Fjellsportgruppa
Turkode
829
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. På bakgrunn av nasjonale tiltak og smittevernomsyn er vi dessverre nødt til å avlyse dette kurset.

Formålet med kurset er å bli en trygg deltager på turklatring på flere taulengder i fjellet. Dette inkluderer at en også vil lære litt grunnleggende om sikkerhet, alpine farer og kameratredning. Kurset omfatter bruk av naturlige sikringsmidler, men ikke nødvendigvis leding på disse. Instruktørene leder i utgangspunktet på turdagen.

Program

Dag 1- Onsdag 10. juni. kl 17.30-21.30 på utendørs klatrefelt ved Svihus: Repetisjon av grunnleggende ferdigheter. Rapellanker fra trær. Flertaulengders rapell. Topptauklatring/sikring. Kursplan.

Dag 2- Fredag 12. juni. kl. 18.00-22.00, oppmøte kl. 17.00 v/Gullsva: Naturlige sikringsmidler. Plassere gode sikringer. Bygge standplass (føringsstandplass). Taulag i aksjon. Kommunikasjon.

Dag 3- Lørdag 13. juni, hele dagen (ca. kl. 10.00-20.00): Turdag på flere taulengders tur (Maudalssvaet, Rosshammeren). Klatreførere. Turplanlegging. Tur etter evne. 

Dag 4- Søndag 14. juni, kl. 10.00-16.00 på klatrefelt Gullsva: Introduksjon til enkel kameratredning. Avbinding/frigjøring fra standplass. Klemknutegange. Rapell med skadet. Taljer/heising.

Ved fint vær og etter deltagernes ønsker blir det overnatting i telt én til to netter i teltleir på Gullsva (fredag-søndag). Instruktører ordner lavvo og grill!

Viktig informasjon

Påmeldingsfrist
Søndag 7. juni

Pris
Medlem i DNT / ikke medlem
2300/2800 kroner

Inkludert i prisen

Turledelse, administrasjon, instruktører, eventuell leie av utstyr, lavvo og grill. 

Pakkeliste

Klatresele (sittesele), klatresko/svasko, hjelm, 1 klatretau (heltau) på min. 50 m, taubrems (helst med selvlåsende modus), 4 skrukarabiner, 2 klemkarabiner evt. 2 kortslynger, 120 cm og 60 cm båndslynge, minst 3 klemknutetau (5-6 mm og lengde 110-120 cm uknytt). Mangler du noe av utstyret? Ta kontakt så kan vi kanskje hjelpe. 

Krav til deltakerne

Aldersgrense 18 år. Bør ha erfaring tilsvarende sportsklatrekurs, og det er en fordel om en har erfaring med naturlige sikringsmidler. Ellers bør en ha god fysisk form, lite høydeskrekk og helst ha noe fjellerfaring fra toppturer.

Instruktører: Tore Stendahl mfl.

Anbefalt litteratur

Metodesett DNTfjellsport 

Klatrefører BRV 

Utstyrsutleie på Frilager
Nå kan du booke det utstyret du trenger på www.frilager.no

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

 
Generell informasjon

Booking
For booking klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med John Petter Nordbø, på e-post johnpetter@stf.no eller på telefon 90737184.

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Andre arrangementer fra fjellsportgruppa 

Program Stavanger Turistforening Fjellsportgruppa

Følg fjellsportgruppa på Facebook og Instagram

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Tore Stendahl