Avlyst Røldal på langs med toppturski (810)

Fellestur

Fra dato
24. april kl. 18:00
Til dato
26. april kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Ski, Skikjøring, Randonee, Brattskikjøring
Arrangører
Stavanger Turistforening, Haukeliseter fjellstue , STF Fjellsportgruppa
Turområde
Hardangervidda, Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
810
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Denne aktiviteten er dessverre avlyst. På bakgrunn av nasjonale tiltak og smittevernomsyn avlyser vi alle turer, kurs, møter og aktiviteter frem til og med 1.mai.

Denne langturen i skibygda Røldal er en virkelig godbit for alle toppturfrelste. Vi starter høyt oppe, noe som gir en lang og «gratis» nedkjøring på slutten. Turen er lang med mange høydemeter, og krever toppturerfaring og god form. Belønningen for slitet er en skiopplevelse av de helt sjeldne!

Midt i april drar vi til Haukeliseter for å gå det som ganske enkelt er den fineste langturen man kan gå på ski i området. Turen begynner på Midlæger (kitespoten på vestsiden av Haukelitunnelen) og drøye 10 timer senere er vi i Botnen innerst i Røldalsvatnet. I løpet av dagen har vi gått over Blåbergnuten, Midnuten og Monsaskukken, vi har gått forbi landets sørligste isbre (Breifonn), og vi har fått mer utsikt og nedkjøringer enn på noen annen tur i området.

Antall høydemeter nedover henger selvfølgelig tett sammen med antall høydemeter oppover og det forventes at alle deltakere har gått mye tur i løpet av vinteren og er i god form. For øvrig er det mulig å avbryte turen underveis dersom man skulle få problemer (gå ut en av dalene og ta taxi tilbake til Røldal/Haukeliseter).

Vi følger ruta som beskrevet her: https://www.ut.no/tur/2.15624/

Påmeldingsfrist

Søndag 12. april

Planleggingsmøte

21. april kl. 19.00 i Peisestuen i STFs lokaler i Olav Vs gate 18. 

Program

Rent praktisk så legger vi opp til å kjøre oppover fredag kveld med enten én eller to biler for mye, og parkerer minst én bil i Botnen før vi kjører helt opp til Haukeliseter. På Haukeliseter bor vi i stabburene og lørdag morgen kjører vi til Midlæger der begynner turen over fjellene og ned til Røldal. Vi regner med å bruke cirka 10 timer på selve turen, i tillegg til at det fort blir litt venting i Botnen mens vi henter bilene fra Midlæger. Alle deltakere må altså være forberedt på en lang dag utendørs.

Dersom været er dårlig så finner vi på andre turer i området (enten på Haukeli, eller ned mot Røldal eller Vågsli) – det er uansett MYE bra skikjøring her oppe uansett vær! I utgangspunktet ønsker vi å gå turen på lørdagen, men avhengig av været så kan det bli aktuelt å gå på søndagen. Dette avtaler vi uansett sammen, og vi legger også uansett opp til to dager med tur (den dagen vi ikke går langtur så går vi altså kortere turer i området).

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Viktig informasjon

Pris
Medlem i DNT / ikke medlem
1750/2250 kroner

Inkludert i prisen

Turledelse, administrasjon, to overnattinger på selvstellsrom på Haukeliseter, frokost med niste på lørdag og søndag. Middag kan kjøpes på Haukeliseter. Treretters middag koster 445 kroner for medlemmer. Det er også mulig å kjøpe middag fra á la carte-menyen. 

Pakkeliste

Telemark, randonnée eller splitboard med feller. Turdeltakerne må også ta med utstyr for bratt ferdsel i fjellet: skredsøker, spade og søkestang. 

Vi anbefaler ellers å følge DNTs pakkeliste for vinterturer.

Krav til deltakerne 

For å bli med på turen bør du ha bred erfaring med toppturer. Turen vil foregå i bratt terreng og deltakerne må kunne beherske bratte opp- og nedoverbakker under varierende forhold. Det vil også bli en lang dag på tur der vi bestiger mange høydemetre. 

Transport/kjøring

Kostnad ved kjøring dekkes av passasjerene i hver bil i henhold til  fordeling på planleggingsmøtet. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. Skriv i kommentarfeltet dersom du har anledning til å stille med bil.

Utstyrsutleie på Frilager
Nå kan du booke det utstyret du trenger på www.frilager.no

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

 
Generell informasjon

Booking
For booking klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med John Petter Nordbø, på e-post johnpetter@stf.no eller på telefon 90737184.

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Andre arrangementer fra fjellsportgruppa 

Program Stavanger Turistforening Fjellsportgruppa

Følg fjellsportgruppa på Facebook og Instagram

Røldal på langs med toppturski (810)

Denne langturen i skibygda Røldal er en virkelig godbit for alle toppturfrelste. Vi starter høyt oppe, noe som gir en lang og «gratis» nedkjøring på slutten. Turen er lang med ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Jarle Lycke Austbø
  • Christian Skollevold