Snøhuletur til Taumevatn med DNT ung (408)

Fellestur

Fra dato
28. februar kl. 13:00
Til dato
1. mars kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Snøhuletur
Arrangører
Stavanger Turistforening, DNT ung , DNT ung Stavanger , Newroncamp
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
408
Dette arrangementet er over!

OBS! Denne turen flyttes til Sandvatn for å ta hensyn til villrein i Ådneram - Taumevatn området. Det er for tiden kritiske forhold for villreinen i høyfjellet. De finner ikke mat der de pleier, og trekker derfor ned i hyttefelt og dalsider. Vi oppfordrer til å gå andre steder enn til Taumevatn, Storevatn og Grautheller akkurat nå. Disse hyttene er derfor blokkert for sengebestilling fram til 2 mars.  Vi følger med på situasjoen fremover og oppdaterer endringer på føremeldingene. 

Ingenting er kulere enn å sove i selvlaget snøhule! Her skal vi nyte snøen på sitt beste enten du har sovet i snøhule før eller ikke. Det blir en sosial og lærerik helg. 

Påmeldingsfrist
Søndag 23. februar.

Aldersgrense
13-19 år

Planleggingsmøte

Tirsdag 18. februar kl. 18.00 i 2.etasje i Stavanger Turistforenings lille hvite hus i Olav Vs gate 18.

Program

Dag 1 - Turstart
Oppmøtested er Stavanger Turistforening fredag kl. 13.00. Olav V gate 18, 4001 Stavanger.  Bussen tar oss til Ådneram hvor vi spenner på oss skiene og vandrer opp til Taumevatn. Turen tar 3-4 timer, så vi går siste del i mørke. Vel fremme disker vi opp en digg middag før vi tar kvelden.

Dag 2 - Snøhuledag

Etter frokost er det tid for å starte på snøhulene, vi finner en egnet plass og det blir kåret vinner av beste snøhule (med premie) XD. Imellom gravingen tar vi pauser for hoppbakke og snøballkrig. Etter middag går vi ut i hulene (de som ønsker får selvfølgelig seng inne).

Dag 3 – Turslutt
Vi vasker oss ut av hytta og spenner på oss skiene igjen før vi renner ned til Ådneram hvor bussen henter oss. Satser på å være hjemme før 16:00

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Viktig informasjon

Turleder: Tilde Hoel Torkildsen, 98429795

Pris

Medlem i DNT / ikke medlem
Fra Stavanger: 600 kr /  800 kr
 

Prisen dekker
Overnatting, mat, transport og turledere.

Pakkeliste
Vinterklær og skiutstyr. Det er viktig med godt liggeunderlag (gjerne to), god hodelykt (husk ekstra batterier) og varm sovepose. Ta gjerne med et stearinlys.

Se DNTs filmer med tips om hvordan kle seg på tur vinter.

Kjekt å ha med:
Reinsdyrskinn å ligge på, lakenpose og grevlingetrekk for ekstra isolasjon, dunjakke, snøspade, kuldekrem, heatpacks til å ha i vottene eller i sokkene om natten, kart og kompass, kortstokk, snacks, rett-i-koppen. 

Spesielle behov
Dersom du har sykdommer eller matinntoleranser vi bør vite om, skriver du dette i kommentarfeltet når du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Generell informasjon

Booking
For booking klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med Tale Foldøy Klingsheim, på e-post tale@stf.no eller på telefon 92090253.

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Utstyrsutleie på Frilager
Nå kan du booke det utstyret du trenger på www.frilager.no. Husk at det er ikke er nødvendig å kjøpe nytt utstyr for alle slags aktiviteter! Tenk på miljøet og kjøp brukt, lån eller lei utstyr. Miljøvett er fett! Ta gjerne kontakt med oss hvis det er utstyr du trenger som ikke finnes på Frilager. Det pleier å ordne seg. 

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook og Instagram

Snøhuletur til Taumevatn med DNT ung (408)

OBS! Denne turen flyttes til Sandvatn for å ta hensyn til villrein i Ådneram - Taumevatn området. Det er for tiden kritiske forhold for villreinen i høyfjellet. De finner ikke mat ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Erika Gjelsvik
  • Tilde Hoel Torkildsen