Grønn Fredag 2019!

Arrangement

Dato
29. november 2019 kl. 16:00 - 19:00
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Arrangør
DNT ung Bergen
Dette arrangementet er over!

Har du en delvis slitt ryggsekk? En litt for stor allværsjakke? Eller kanskje et par fjellsko du aldri bruker?

DNT ung arrangerer igjen suksessen Grønn Fredag – en motpol til kjøpepresset på Black Friday.

Grønn fredag er en nasjonal byttedag der du kan bytte inn friluftsklær og -utstyr du ikke trenger og samtidig gjøre noen skikkelig gode kupp.

DNT ung og POW Norge står bak «Miljøvettreglene», som er enkle tips til hvordan du kan drive med friluftsliv på en mer miljøvennlig måte. Enorme mengder sports- og friluftsutstyr kastes, og vi ønsker å oppfordre til langtidsbruk av alle produkter som kjøpes.

Fredag den 29. november inviterer vi deg derfor til å bli med til å ta vare på miljøet ved å gi friluftsutstyr og -klær og et nytt liv!

Arrangementet finner sted på Friluftslivetshus, i MarkenTverrgaten 4-6, og varer fra kl.16-19.

Du kan levere inn utstyr i løpet av uka før som skal gis bort, byttes eller selges. Det blir i tidene 09:00-16:00 til de ansatte på turlaget, og fra 16:00 til 20:00 vil frivillige fra DNT ung sitte og ta imot. Så 09:00-16:00 går du inn i turbutikken og spør der. Etter dette må du gå rundt bygget og ringe på baksiden, butikken og døren fremme stenger kl 16:00. Åpent til kl.18 torsdag.

Hvis du ikke finner frem kan du ringe oss etter kl 16:00:
Mandag:
Tirsdag:
Onsdag:
Torsdag:

Frist for å hente utstyr som ikke ble solgt, og som du ikke ønsker å gi bort til et godt formål, er tirsdag kl.16.00.
Utstyr som blir igjen går til Arna mottak.

Konseptet fungerer som følger:

1. Du kan BYTTE eller GI BORT utstyr til noen andre som trenger det. Lever inn noe og få muligheten til å bytte til deg utstyr du har bruk for. Ønsker du å gi bort uten å ta med deg noe er du selvsagt velkommen til det.

2. Du kan SELGE utstyret ditt ved at vi klistrer en lapp på produktet med pris og ditt telefonnummer, slik at kjøperen kan vippse deg penger. Du bestemmer prisen selv, og kan velge om du ønsker å være der på kvelden om en kjøper for eksempel skulle lure på noe vedrørende ditt produkt.

I år er arrangementet holdt i samarbeid med BIR som en del av ombruksuken! Grønn fredag arrangeres på selveste klesdagen!

Les mer om Grønn Fredag på dnt.no/grnn-fredag og miljøvettreglene på dnt.no/miljovett, og husk miljøvettregel nummer 2: Sats på opplevelser, ikke utstyr 💚