Sommerturlederkurs (903)

Trives du i lag med andre på tur? Har du erfaring fra hytte-til-hytte turer på høyfjellet? Føler du deg trygg i bruk av kart og kompass og gjerne vil dele din glede over å være til fjells med andre? Bli DNT-turleder! Målet med kurset er å gjøre deltakerne i stand til å lede turer for Stavanger Turistforening og andre medlemsforeninger i fjellet sommerstid.

Kurset går over to helger, del en 12-14. juni med tur til Viglesdalen og del to 3-6. september med utgangspunkt fra Haukeliseter Fjellstue. En må delta på begge delene for å bli godkjent som sommerturleder. Det er obligatorisk planleggingsmøte tirsdag 9. juni kl. 19.-21 i STFs lokaler i Kannik. Avreise fra Stavanger for del I vil være med Tauferja kl. 15.00. Merk at del II er en langhelg, avreise fra Stavanger vil være seinest kl. 15.00. torsdag 3. september for å rekke middag på Haukeliseter kl.19.00. Deltakerne må ta fri fra jobb/skole fredag 4. september. 

I løpet av kurset går vi bla. gjennom disse emnene
Sommerorientering, turplanlegging, veivalg, værforhold, grunnleggende fysiologi, nedkjøling, førstehjelp, nattorientering, nødovernatting og ledelse av turer sommerstid. Alle temaene som blir tatt opp blir gjennomført både i teori og praksis. Ved kursslutt evalueres deltakerne til godkjent/ikke godkjent sommerturleder i DNT. Sommerturlederkurset utdanner deg til autorisert sommerturleder for hele DNT systemet.

Opptakskrav
Kurset er åpent for alle medlemmer som har bestått grunnleggende turlederkurs og deltatt på ambassadørkurs, modul 1-2 i turlederstigen og har tatt førstehjelpskurs de siste 2 år. Kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering, ferdsel i høyfjellet over flere dager. Erfaring som turleder på turer i nærområdet for DNT. Medlemsskap i DNT .

Søknad og søknadsfrist
Påmelding via nettsiden, i tillegg må du sende inn søknadskjemaet innen 14.mai. Opptak etter søknad (som leveres inn separat, se lenke til søknadskjema). Deltakere som ikke blir tatt opp/ får plass vil få beløpet refundert i sin helhet. Det er 12 kursplasser på dette kurset. Tilbakemelding sendes deltakerne innen 22.mai. STF forbeholder seg retten til å prioritere søkere fra egen medlemsforening. 


Planleggingsmøte
Det arrangeres obligatorisk planleggingsmøte i forkant av kurset tirsdag 9. juni kl. 19.-21. i STFs lokaler i Kannik.

Pris
Kurset (to kurshelger) koster kr 3000,- for medlemmer av DNT - Bli medlem i DNT!
Du må være medlem for å få plass. Reise kommer i tillegg. Dersom du ikke får plass refunderes naturligvis deltakeravgiften. Deltakeravgiften for de som fullfører kurset refunderes etter tre overnattingsturer som sommerturleder for STF. 

Prisen dekker
Kursledere, overnatting og mat (Tørrmat/ frokost og niste til første helg er ikke inkludert). 

Generell informasjon
Dersom du har spørsmål for dete kurset kan du ta kontakt med Jane Byberg, på jane@stf.no

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Lignende kurs
Finn andre turlederkurs i regi av STF

Følg oss på Facebook og Instagram 
@STF1887

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ingvild S. Høyland
  • Ingvild V. Sundby