Grunnleggende turlederkurs- Gramstad (902)

Kurs

Fra dato
21. mars 2020 kl. 10:00
Til dato
22. mars 2020 kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Arrangører
Stavanger Turistforening, Sandnes Turlag
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
901

Ønsker du å bli turledere i turistforeningen og dele turgleden med flere? Dette er et nyttig og nødvendig kurs for alle som vil lede lokale turer på merket sti for STF. Dette er også et kurs som ligger til grunn for de som vil gå videre på STFs sommerturlederkurs for å kunne lede turer i fjellet.  

Tema for kurset
Du vil lære om turlederrollen, turplanlegging, kartkunnskap, orientering, riktig bekledning og hvordan spre glede og motivasjon blant deltakerne på tur. Kurset er lagt opp med en overnatting på Gramstad turisthytte. Undervisningen veksler mellom teori og praktiske øvelser ute på tur. 

Kurslitteratur
I forkant av kurset skal Turlederboka, Den Norske Turistforeningen (2010) leses. Denne kan kjøpes i vårt tursenter.  

Opptakskrav
Kursene er åpne for alle medlemmer fra 16 år, som har deltatt på ambassadørkurs, første modul av turlederstigen, det er også et krav om at du har kjennskap til kart og kompass og har noe tur/friluftserfaring. Det er en fordel at du har deltatt på DNT fellesturer og har kjennskap til DNT hyttesystem. Deltakerne tas opp etter søknad.

Vurdering:
Ved slutten av kurset vil deltakerne få en evaluering basert på kursledernes vurdering av deltakeren. Deltakerne som fullfører kurset vil få deltakerbevis.

Søknad og søknadsfrist: 
Forhåndspåmelding og betaling på nett. I tillegg må du må også fylle ut søknadsskjema innen 20.februar for at påmeldingen skal være korrekt. Deltakere som ikke blir tatt opp/ får plass vil få beløpet refundert. Ellers gjelder STFs generellevilkår for avmelding. Tilbakemelding og mer informasjon sendes deltakerne inn 3.mars. STF forbeholder seg retten til å prioritere søkere fra egen forening.

Planleggingsmøte:
Uken før, dato blir oppdatert så fort dette er klart

Program:
Lørdag: Oppmøte Gramstad kl 10. Adresse Fjogstadveien 160 4329 Sandnes.
Søndag: kurs slutt kl 16

Detaljerert program blir sendt til deltakerne uken før kursstart. Det er forventet at alle deltakerne overnatter fra lørdag til søndag.

Pris medlem/ ikke medlem: 1500/2500,-
Bli medlem i DNT!

Prisen dekker
Kursledere, overnatting, middag lørdag (brødmat til frokost og niste må den enkelte ta med selv). Kursboka kjøpes i STF tursenter eller i DNT nettbutikk.
Kursavgiften refunderes (for STF medlemmer) etter tre turer som Grunnlegende turleder for Stavanger Turistforening. 

Dersom du har spørsmål  ta kontakt med Jane Byberg på jane@stf.no eller på 51840212

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Lignende kurs
Finn andre turlederkurs i regi av STF

Følg oss på Facebook og Instagram 
@STF1887

Grunnleggende turlederkurs- Gramstad (902)

Ønsker du å bli turledere i turistforeningen og dele turgleden med flere? Dette er et nyttig og nødvendig kurs for alle som vil lede lokale turer på merket sti for ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Pål Andersen
  • Amy Mir

Annonse