Kitekurs med Kitesurfing.no

Kurs

Fra dato
17. januar kl. 21:00
Til dato
19. januar
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Kitekurs, Kite, Snøkite
Arrangører
Haukeliseter fjellstue, Stavanger Turistforening , Kitesurfing.no
Turområde
Hardangervidda, Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
2013
Dette arrangementet er over!

Lær å kite på snø med noen av Norges mest erfarne kitere!

 

Priser og Varighet:

2 Dagers Kite Camp med kurs, overnatting og middag på Haukeliseter fra kr 3 422,-

Rabatt for DNT-medlemmer

Ekstra rabatt for medlemmer av DNT Ung

Passer for deltakere fra 13 år (i følge med foreldre)

 

Om Kurset

Med en kite i lufta og ski eller brett på beina så blir forblåste Hardangervidda til et pudderparadis der du ganske lett kan kite opp et fjell; fly mange meter opp i lufta og land silkemykt; eller kjøre gassen i bånn og dekke store avstander på få minutter.

Også i vintersesongen 2020 vil Kitesurfing.no holde kitekurs på Haukeliseter hver helg gjennom hele vinteren.

Kitesurfing.no var i 2007 den første aktøren som begynte å tilby kitekurs i områdene rundt Haukelifjell, og har gjennom årene opparbeidet seg en unik lokalkunnskap over området som har blitt kjent som et mekka for snøkitere fra hele verden.

13 års erfaring gjør Kitesurfing.no lommekjent i området, noe som gjør at det er svært sjelden at kurset ikke blir gjennomført på grunn av for lite vind.

Med terrengformasjoner og værskille over fjellpasset så er det mange faktorer som kan gjøre at vindstyrken kan variere fra stille til perfekt kitevind på bare noen få kilometers avstand. Denne unike erfaringen kommer deltakerne på kurset til gode.

Skulle det mot formodning være vindstille, så tilbyr Kitesurfing.no Vindgaranti til sine deltakere. Dette innebærer at dersom det ikke er nok vind til å gjennomføre kurset så får du tilbud om å delta på et nytt kurs gratis.

Nytt av året er at vi også tilbyr kurs for viderekomne. Kitesurfing.no sine instruktører har kitet over Hardangervidda med pulk og telt, deltatt i internasjonale konkurranser, og fløyet hundrevis av meter fra toppene rundt Haukelifjell. Noen har også den internasjonale IKO-sertifiseringen, og de trener jevnlig på førstehjelp og redningsteknikker for å gi deltakerne på kurset den tryggeste opplevelsen.

Hardangervidda er på få år blitt verdenskjent i snowkite-miljøet med den internasjonale konkurransen Red Bull Ragnarok, som er den største snøkite-konkurransen i verden.

Haukeliseter er kalt inngangsporten til Hardangervidda, og  Haukelifjell-området er helt unikt, med mer snøfall enn noe annet sted i landet. Dette terrenget, med store åpne vidder, et vindsikkert og ekstremt snøsikker klima, samt at Haukelifjell befinner seg rett over tregrensa, gjør området spesielt egnet for kiting og vi kan med trygghet si at dette er snøkiting i verdensklasse. Fra Peisestua på Haukeliseter har man utsikt over Ståvatn, og det er ikke sjelden at vi kiter i meterdyp puddersnø rett utenfor stuedøra.

Kurset arrangeres enten på Ståvatn eller på noen av de andre spottene i umiddelbar nærhet av Fjellstuen. Alt er lagt til rette for at du skal få en best mulig opplevelse av denne fartsfylte natursporten samtidig som du nyter livet med deilig mat og Villmarksspa på Haukeliseter.

Dersom du er medlem av DNT så har du rabatt på våre Kite Camper, og enda mer for medlemmer av DNT UNG

Praktisk info

Kurset starter fredag ​​klokka 21.30 med en teoritime på Haukeliseter Fjellstue. Hvis du ikke kan delta på fredag så går det bra, så lenge du dukker opp på lørdag.

Lørdag og søndag er vi ute hele dagen, men vi har også noen teoretiske leksjoner innendørs. Forvent lange dager med  +7 timer ute i snøen. Hvis du må reise tidlig på søndag så er det helt greit.

Vi tar med alt kiteutstyr, men du må ta med egne ski/snowboard. Vi anbefaler ski, men snowboard går fint (bare litt vanskeligere). Telemark er også fint, men fjellski med myk støvel er ikke å anbefale på grunn av faren for ankelvridninger. Ta med gode vintersko, skihjelm og feller til skiene dine hvis du har det.

Hvem kan delta?

Vi har kurs for både nybegynnere og viderekomne.

På våre Nybegynnerkurs er den eneste forutsetningen at du kan stå på (nedover-) ski eller brett. Normal fysikk og viljen til å lære er det viktigste! Du velger selv måten du vil utøve sporten på, ekstremt eller rolig. Det har ikke noe å si om du er 13, 20 eller 65 år og du trenger ikke å være sterk.

For deltakere under 18 år kreves godkjenning av foreldre.

Nybegynnere bør ta kurs!

Å lære kiting er imidlertid både vanskelig og risikabelt hvis du prøver å lære på egenhånd! Av den grunn bør alle som vil begynne med kiting ta et kurs! Først og fremst for egen sikkerhet, men også for raskere progresjon.

Hva lærer du?

Nybegynnerkurset tar sikte på å gjøre deg til en uavhengig kiter, slik at du kan gjøre det alene på snøen med ditt eget utstyr. Kurset er praktisk arrangert med mye kiteflyving og moro, men det er likevel stor vekt på sikkerhet.

På kurset for Viderekomne hjelper vi deg som har litt erfaring med snøkiting eller kitesurfing på vann, med å ta det neste steget i din kitekarriere. Vi tilpasser kurset til ditt nivå og kan lære deg teknikk for hopping, triks, og kiting i terrenget. Vi går også igjennom utstyr og teknikk for ekspedisjonskiting med pulk og telt, og avanserte teknikker for å være trygge på egenhånd i fjellet.

 

For booking følg denne lenken eller se www.kitesurfing.no for mer informasjon.

Velkommen til Kitekurs med Kitesurfing.no og DNT!

Kitekurs med Kitesurfing.no

Lær å kite på snø med noen av Norges mest erfarne kitere!   Priser og Varighet: 2 Dagers Kite Camp med kurs, overnatting og middag på Haukeliseter fra kr 3 ...