Lett fjelltur til Taumevatn med Venezuelansk forening (379)

Fellestur

Fra dato
12. oktober 2019 kl. 00:09
Til dato
13. oktober 2019
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur
Arrangører
Barnas Turlag Stavanger, Stavanger Turistforening , Venesulansk forening
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
379
Dette arrangementet er over!

Dette er en tur i samarbeid med Venezuelansk forening, støttet av IMDI.

Har du lyst å gå fra hytte til hytte med Stavanger turistforening (STF), men er usikker på hvordan systemet fungerer? Da er dette noe for deg! Vi ser frem til å ta med medlemmer fra Venezuelansk forening til de vakre Sirdalsheiene. Turen går i et lett og frodig område. Turen til den selvbetjente Taumevatn turisthytte er for hele familien. Barn som ikke bæres må kunne gå ca 2 timer (5 km) i småkupert terreng.

Kort turbeskrivelse:
Fjellet lokker. Lysten er der. Det kribler i føttene, men du kommer ikke avgårde? Knytt skolissene og pakk sekken, nå får du mulighet til å være med to erfarne turledere fra STF på nybegynnertur. Det legges opp til mange stopp og lang matpause. Underveis og under oppholdet på hytta får du god veiledning fra hyggelige turledere som stiller på dugnad. Visste du at STF i fjor hadde hele 58 årsverk i dugnad?

Detaljert turbeskrivelse: 

Planleggingsmøte:
3.oktober kl 18 i STFs hvite hus Olav V gate 18, 4001 Stavanger. Det er forventet at en foresatt fra hver familie stiller. Det blir info om terreng, pakketips, kjøring og mat.

Lørdag:
Oppmøte kl 09 på buss-stasjonen (ved jenrnbanestasjonen) i Stavanger. Se etter turledere i rød jakke/vest med T på. Buss til Sirdal/Ådneram. Vi går fra Elsvatnet og inn til Taumevatn ca 2 timer.  God mat om kvelden og en del info om selvbetjeningssystemet, dvs. hvordan det fungerer. Alle er med og hjelper til og turleder fordeler oppgaver. 

Søndag: Vi spiser frokost, rydder og vasker etter oss og starter turen tilbake ca kl 12. Bussen henter oss kl 15 med Elsvatn.

Turleder/turledere: Amy Mir og Håvard Hansen

Frammøte, sted og tid:
Oppmøtested på buss-stasjonen/ Jernbanestasjonen kl 09. Herfra kjører vi felles buss til Ådneram, videre på anleggsvei, gjennom bom til parkering ved Elsvatnet.

Retur, sted og tid:
Buss fra Elsvatnet søndag ettermiddag ca kl 15.

Pris:
Barn medlem Venezuelansk forening: 100,- 
Voksen medlem Venezuelansk forening: 200,-
Familie medlem Venezuelansk forening: 350,- (2 voksen og 2 barn)

For påmelding og betaling send epost til MARCO URRUTIA
innen 2.oktober urrutiamarco@yahoo.es mobil 48129943

Hva dekker prisen:
Denne turen er støttet av IMDI, og sammen med egenandel dekker dette: Turledelse, buss, overnatting, middag lørdag, samt admin. Alle tar med egen tørrmant (niste til to dager, samt frokost). 

Kart:
Turkartet Sirdalsheiene 1:50000 (for de som øsnker å se på eget kart)

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Ta med vanlig turutstyr, termos, mat, lakenpose og godt fottøy. Se DNTs pakkelisete for sommerturer  i fjellet. Tørrmat (brød og pålegg til frokost og nistepakke). Hytta er selvbetjent. Dvs. at en kan kjøpe den maten en trenger på hyttene, men det er å anbefale å ta med brødmat, pålegg og drikke selv. Turlederne ordner middag lørdag kveld. Alle voksne må beregne litt ekstra plass i sekken til felles middagsmat.

Utstyr som kan være kjekt å ha med:
Fiskestang og badetøy... det er gode fiskemuligheter nær hytta. Trenger du å låne utstyr kan dette gjøres for en rimelig penge via Frilager.no

Maks antall deltakere: 25

Ambassadørkurs 28.oktober for deg som vil bli bedre kjent med Stavanger Turistofrening og vårt dugnadsarbeid. 

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det ikke tillegg i prisen selv om du ikke er STF medlem, da dette er en samarbeidstur med Venesulansk forening. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Barnas Turlag STF

 

Lett fjelltur til Taumevatn med Venezuelansk forening (379)

Dette er en tur i samarbeid med Venezuelansk forening, støttet av IMDI. Har du lyst å gå fra hytte til hytte med Stavanger turistforening (STF), men er usikker på hvordan ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Håvard Hansen
  • Amy Mir