Gaudlandcampen 2019

Fellestur

Fra dato
31. mai 2019 kl. 18:00
Til dato
2. juni 2019 kl. 12:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Aktivitet Kanopadling, Gøy, Fjelltelt, Barnefamilie;
Arrangører
Barnas Turlag Dalane, Stavanger Turistforening
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med på kjekk lavterskeltu til vakre Gudland i Sokndal!!!

 

På det nedlagte småbruket Gaudland er gårdsdriften byttet ut med aktivt friluftsliv for store og små. Her kan dere bade, padle, fiske og drive med orientering.

Våningshuset og uthuset på Gaudland er restaurert, og på eiendommen finner man flere ruiner av mindre driftsbygninger, deriblant en potetkjeller og en mindre smie. Stavanger Turistforening inngikk bruksavtale med Sokndal kommune i 2000 og leier i dag ut eiendommen til sine medlemmer.

Etter at Stavanger Turistforening og Dalane Turlag tok over ble det reist et grindhus som brukes som grillhytte. Det er også bygget et sanitæranlegg som er tilgjengelig for teltboerne. 

 

Gaudlandcamp 2019 passer fint for barnefamilier som ønsker å prøve ut friluftslivet for første gang. Deltakeravgift skal kun dekke utgifter til mat.

 

Fredag: 

Vi setter opp telt og rigger oss til. Etter hvert tar vi båter ut på vannet for å sette garn. Som en del av friluftskurset blir det en liten økt om turplanlegging.

 

Lørdag:

De som vil står tidlig opp for å trekke garna. Etter frokost er det mulgiheter fo å bli med tur i det flotte turterrenget rundt Gaudlad. Når vi kommer hjem fra turen blir det muligheter for å teste fiskestanga og barnekajakkene. På kvelden lager vi mat sammen på bålet. Kanskje har vi fått litt fisk som vi griller på bålet.

 

Søndag 

Dagen starter med å trekke garn. Etter frokost blir det mulig å teste kajakker, ståbrett, kanoer, båter mm. Det blir muligheter for å teste klatreferdighetene i fjellveggen. Etter at dagens fiskefangst er fortært og telt er pakket ned reiser vi hjem.

 

Alle sørger for brødmåltider selv. Det er kjøleskap på Gaudland for matvarer som trenger det. Vi kjøper inn pølser og karbonader for grilling. Gi beskjed om det eventuelle matallergier. 

 

Telt tar du med selv, men gi beskjed så kan vi skaffe fra utlånslageret til Dalane Friluftsråd. Om noen ønsker å heller bo innendørs er det muligheter for det. 

Gaudlandcampen 2019

Bli med på kjekk lavterskeltu til vakre Gudland i Sokndal!!!   På det nedlagte småbruket Gaudland er gårdsdriften byttet ut med aktivt friluftsliv for store og små. Her kan dere bade, ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Victor Wigdahl
  • Knut Ro Sørensen
  • Kristine Helland
  • Trond Sigurd Fotland