Fjellsportkveld: På død og liv med Ture Bjørgen (839)

Arrangement

Dato
13. juni 2019 kl. 19:30 - 21:30
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Arrangement, Foredrag, Alpinklatring, Fjellredning
Arrangører
Stavanger Turistforening, STF Fjellsportgruppa
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
839
Dette arrangementet er over!

Ture Bjørgen fra Rogaland Alpine Redningsgruppe har fått oppmerksomhet langt ut over fylkesgrensene med boka "På død og liv - norsk fjellredning fra innsiden" denne vinteren. Nå kommer han til vår fjellsportkveld for å fortelle om en viktig del av Rogalands klatrehistorie.  

Denne våren har han reist Norge rundt for å fortelle historiene fra boka. Det blir sterke historier om redningsaksjoner som gikk bra, men også forteller fra de gangene det var lite eller ingenting å gjøre for redningsklatrerne.  

Vi er så heldige å få Ture til å holde et helt gratis foredrag for oss! 

Her er forlagets omtale av boka: 

"Så lenge tindesporten har eksistert har klatrere hjulpet hverandre når uhell skjedde. Det som i utgangspunktet var hjelp til selvhjelp, har utviklet seg til å bli en viktig samfunnsressurs. Når ulykker skjer i bratte fjellvegger er frivillige klatrere de eneste som kan hjelpe. På død og liv handler om noen av disse klatrerne. Rogaland alpine redningsgruppe (RAR) startet med å redde sauer, fortsatte med basehoppere og suicidale og endte med å hente sine egne, døde klatrekameraten kald vinterdag i 2012. Boka beskriver hva redningsklatrerne har opplevd gjennom disse årene og hvilke tanker og refleksjoner de har gjort seg."

– De som kommer får blant annet høre to-tre historier som ikke står i boka, det er noen triste og mange glade. Det er stor grad historier jeg forteller, ikke statistikk og denslags. Men jeg ha valgt ut de historiene for å vise noen poenger jeg ønsker å få fram, sier forfatteren.

Det er mulig å kjøpe signerte bøker fra forfatteren på fjellsportkvelden.

Tid og sted

13. juni kl. 19.30. Adresse er Olav Vs gate 18 i Stavanger.

Pris og påmelding

Foredraget er helt gratis, men alle som skal være med må melde seg på. For å melde deg på klikk "Meld deg på!" oppe til høyre.  

Andre arrangementer fra fjellsportgruppa 

Program Stavanger Turistforening Fjellsportgruppa

Følg fjellsportgruppa på Facebook og Instagram

 

Fjellsportkveld: På død og liv med Ture Bjørgen (839)

Ture Bjørgen fra Rogaland Alpine Redningsgruppe har fått oppmerksomhet langt ut over fylkesgrensene med boka "På død og liv - norsk fjellredning fra innsiden" denne vinteren. Nå kommer han til ...

Kontaktinformasjon: