NY DATO - Trollakyrkja - kirkested for troll og fjellvandrere? (1334)

Fellestur

Dato
18. august 2019 kl. 09:15 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur
Arrangører
Jæren Turlag, Stavanger Turistforening
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
1334
Dette arrangementet er over!

Avlyst søndag 18/8, ny dato 1/9!
Er du klar for en kirketur 764 meter over havet? Dette er en kirketur for de fjellvante, med 635 meter stigning, på umerka sti og uten sti, men med formidabel utsikt. 9,7 km tur-retur.

Turen starter lett på flatmark, men det kommer ganske snart stigning oppover. Det er god sti, men bratt, og noen steder kan det være løse steiner, så vi går forsiktig. Når vi har krysset tregrensa, er det ikke lenger sti, men enke tråkk som leder oss mot nordsiden av Nedre Bleiavatnet på 615 moh. Terrenget har åpnet seg opp og vi går i nakent høyfjell med en fantastisk utsikt. Terrenget stiger ennå litt opp mot varden på toppen. Vi fortsetter forbi og etter 650 meter ser vi selve «kyrkja». I STFs årbok fra 1927 skrev Anders Bærheim: «Vill og utilgjengelig henger «kirken» utover, høit oppe – med bergveggen styrtende dypt under like i vatnet. En egen uhyggestemning ligger mellom de forrevne vegger, hvor forvitringen i den mørke, sotete bergart danner vertikale ribber i høiden søkende mot hinannen, minnende om et gotisk kirkehvelv.» Etter kirkekaffen går vi samme vei tilbake. Denne turen er med værforbehold, pga at det kan være svært glatt hvis bakken er fuktig. Vi har 18.08. som første forsøk, og 01.09. som andre.

Oppmøte:
Ved Rema 1000 i Meierikrossen på Ålgård senest kl. 9.15 hvis en vil samkjøre til Maudal
Nedre Maudal kl. 10, i svingen på Fv 284 like før brua over til Nedre Maudal v/ bebyggelsen.
 

NY DATO - Trollakyrkja - kirkested for troll og fjellvandrere? (1334)

Avlyst søndag 18/8, ny dato 1/9! Er du klar for en kirketur 764 meter over havet? Dette er en kirketur for de fjellvante, med 635 meter stigning, på umerka sti ...

Kontaktinformasjon: