Asgautvardane, Kviknuten og Eldsnuten (1333)

Fellestur

Dato
26. mai kl. 09:30 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Rundtur
Arrangører
Jæren Turlag, Stavanger Turistforening
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
1333
Dette arrangementet er over!

Denne søndagen skal vi gå i et område de færreste har gått i, tror vi. Med ti flotte varder som er over 300 år gamle og med vidstrakt utsikt.

Vi møtes ved Coop Vikeså.  Derfra kjører vi med så mange som mulig i hver bil til parkeringen ved Rødland, for her er det dårlig med parkeringsplass.

Fra Rødland starter vi fotturen og følger grusvei ut mot Byre og videre opp til Sollivarden i bratt terreng på sti. Vi tar det rolig og nyter utsikten på vei oppover. Ved Grimingsvatnet tar vi til venstre rundt vatnet. Vi fortsetter østover opp mot de ti Asgautsvardane, som ligger som perler på en snor – bygget av tjenestejenta Martha Kolbeinsdatter på begynnelsen av 1700-tallet. Rundturen fortsetter så videre mot Kviknuten, som med sine 538 moh er det høyeste punktet for dagen, før vi dreier ned igjen til Grimingsvatnet, på høyre side denne gang. Så bærer det opp til den populære og pyramideformede varden på Eldsknuten. Vi nyter utsikten derfra, og deretter går turen ned igjen til parkeringsplassen på Rødland. Turen vil gå delvis på sti, delvis i terrenget, og det er nødvendig med vanntett og godt fottøy. Turen er ca. 12 km og vi regner med at den tar i overkant av 5 timer. 

  • Oppmøte:
    Coop Vikeså kl 09.30
     
  • Turledere:
    Siri Berland Reinertsen, 911 57 629
    Målfrid Tjora, 905 57 527

 

Asgautvardane, Kviknuten og Eldsnuten (1333)

Denne søndagen skal vi gå i et område de færreste har gått i, tror vi. Med ti flotte varder som er over 300 år gamle og med vidstrakt utsikt. Vi ...

Kontaktinformasjon:

Annonse