Sensommertur til Kvitsøy med krabbefiske ( 351)

Fellestur

Fra dato
23. august kl. 16:30
Til dato
25. august kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Familietur, Krabbefiske, Skjærgård
Arrangører
Stavanger Turistforening, Barnas Turlag Stavanger
Turområde
Haugalandet (se kart)
Turkode
351
Dette arrangementet er over!

Bli med Barnas Turlag ut i havgapet til Kvitsøy hvor vi skal ligge i telt og kose oss med blant annet krabbefiske, besøke fyrtårnet og gå tur på  denne flotte øya.

Fredag:
Vi møtes på Merkjarvik fergekai kl 16:30 (fergeavgang kl 16:50). Det anbefales å sette bilen igjen på Merkjavik og ta med sykkel. Kvitsøy egner seg godt til sykling. Leirplassen ligger 2 km fra fergekaien. Her er det toaletter og vann, men ikke strøm og dusj. Vi slår opp telt, lager felles middag og orienterer om helgen. Kanskje du har lyst til å fiske litt fra land eller utforske dyrelivet i strandsonen før leggetid?

Lørdag:
Vi spiser frokost før vi drar ut for å ta opp krabbeteiner. Om været tillater det, drar vi med kano ut til en holme hvor vi bader, fisker og spiser lunsj. Vi trekker teiner, koker krabbe og tar en felles rundtur på ettermiddagen. Om kvelden lager vi felles middag (over grillen) og nyter medbragt lørdagsgodt.

Søndag:
Vi spiser frokost, smører matpakke og utforsker øyen (besøk av fyrtårn og Hummermuseet med guide). Vi tar fergen fra Kvitsøy kl. 16.

Ta med nok klær med tanke på regn ! Etter planen skal vi både gå tur og være i båt, men vi tilpasser omfang og lengde av utflukter til været. Men både ulltøy og lue kan være lurt, selv om det heter sommertur! MERK! Vi minner på at ALLE må ha med redningsvest ! Liggeunderlag, soveposer og telt er en selvfølge. Lommelykt er greit til mørke kvelder

Turledere:
Marie Nøkling 91330563 manok@mattilsynet.no 
Antje Krieger 91008148 / antjekrieger50@gmail.com

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med Kristine Helland, på e-post kristine@stf.no 

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter eller enkelt leie på Frilager.no

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook

 

Sensommertur til Kvitsøy med krabbefiske ( 351)

Bli med Barnas Turlag ut i havgapet til Kvitsøy hvor vi skal ligge i telt og kose oss med blant annet krabbefiske, besøke fyrtårnet og gå tur på  denne flotte ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Marie Nøkling
  • Antje Krieger

Annonse