Sommerturlederkurs (911)

Kurs

Fra dato
14. juni 2019 kl. 15:00
Til dato
15. september 2019 kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Ski, Vinterturlederkurs, Haukeliseter, Vinterturleder
Arrangører
Stavanger Turistforening, Barnas Turlag Stavanger , Haukeliseter fjellstue , STF Fjellsportgruppa , Voksengruppa STF
Turkode
911
Dette arrangementet er over!

Trives du i lag med andre på tur? Har du erfaring fra hytte-til-hytte turer på høyfjellet? Føler du deg trygg i bruk av kart og kompass og gjerne vil dele din glede over å være til fjells med andre? Bli DNT-turleder!

Målet med kurset er å gjøre deltakerne i stand til å lede turer for Stavanger Turistforening og andre medlemsforeninger i fjellet sommerstid. Kurset går over to helger, del en 14-16. juni med tur til Viglesdalen og del to 12-15. september med utgangspunkt fra Haukeliseter Fjellstue. En må delta på begge delene for å bli godkjent som sommerturleder. Det er obligatorisk planleggingsmøte tirsdag 4. juni kl. 18.-20. i STFs lokaler i Kannik. Avreise fra Stavanger for del I vil være med Tauferja kl. 15.00. Merk at del II er en langhelg, avreise fra Stavanger vil være seinest kl. 15.00. torsdag 12. september for å rekke middag på Haukeliseter kl.19.00. Deltakerne må ta fri fra jobb/skole fredag 13. september. 

I løpet av kurset går vi bla. gjennom disse emnene
Sommerorientering, turplanlegging, veivalg, værforhold, grunnleggende fysiologi, nedkjøling, førstehjelp, nattorientering, nødovernatting og ledelse av turer sommerstid. Alle temaene som blir tatt opp blir gjennomført både i teori og praksis. Ved kursslutt evalueres deltakerne til godkjent/ikke godkjent sommerturleder i DNT. Sommerturlederkurset utdanner deg til autorisert sommerturleder for hele DNT systemet.

Opptakskrav
Kurset er åpent for alle medlemmer som har bestått grunnleggende turlederkurs og deltatt på ambassadørkurs, modul 1-2 i turlederstigen og har tatt førstehjelpskurs de siste 2 år. Kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering, ferdsel i høyfjellet over flere dager. Erfaring som turleder på turer i nærområdet for DNT. Medlemsskap i DNT .

Søknad og søknadsfrist
Påmelding via nettsiden, i tilleg må du sende inn søknadskjemaet innen 26.mai. Tilbakemelding sendes deltakerne innen 31. mai. STF forbeholder seg retten til å prioritere søkere fra egen medlemsforening. 

Planleggingsmøte
Det arrangeres obligatorisk planleggingsmøte i forkant av kurset tirsdag 4. juni kl. 18.-20. i STFs lokaler i Kannik.

Pris
Kurset (to kurshelger) koster kr 2700,-. for medlemmer av DNT. Du må være medlem for å få plass. Reise kommer i tillegg. Dersom du ikke får plass refunderes naturligvis deltakeravgiften. Deltakeravgiften for de som fullfører kurset refunderes etter tre overnattingsturer som sommerturleder for STF. 
 

Prisen dekker
Kursledere, overnatting og mat
 

Generell informasjon

Booking
For booking klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med Arild Rosnes, på arild@stf.no eller på 51840217

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Lignende kurs
Finn andre turlederkurs i regi av STF

Følg oss på Facebook og Instagram 
@STF1887

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Per Jotun
  • Jan Erik Lyngstad