Gourmettur med kortreiste råvarer og fiskestang til Stakken (530)

Fellestur

Fra dato
16. august 2019 kl. 15:00
Til dato
18. august 2019
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Fisketur
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turkode
530
Dette arrangementet er over!

Høsten er en flott tid i fjellet og ørreten på sitt beste. Hvem kan vel da motstå en tre retters middag med kortreiste ingredienser. Du har selv fanget fisken, krydret den med persille og estragon, og nå sitter du rundt bålet og kjenner at ganen er klar for gode smaker. Vi garanterer en matopplevelse du sent vil glemme. Sammen skal vi bli kjent med forskjellige fiske og tilberedelsesteknikker som :

Stangfiske 
Garnsetting/trekking
Sløying/filetering 
Bål/primus

Dette blir en tur med fokus på fiske og det å kose seg i fjellet. Det betyr likevel ikke at det bare er fisk på menyen. Turen passer for deg enten du har fisket lite eller mye fra før.  

Planleggingsmøte:
Onsdag 14.august klokken 18.30 i STFs hvite hus i Kannik. På planleggingsmøtet blir vi enige om kjøring og snakker litt om hva slags utstyr som er greit å ha med seg. 

Fredag:
Vi kjører fra Stavanger 15:30 til Lauvvik kai og tar båt derfra kl 16:45. Denne tar oss inn vakre Lysefjorden til Lysebotn. Derfra blir det taxi inn til dammen ved Nilsebuvatnet. Turen inn til Stakken tar  ca 2 timer i greit terreng. Sammen lager vi felles middag. Etterpå setter vi garn i Stakkavatnet.

Lørdag:
Vi starter dagen med nykokt kaffe og medbrakt frokost. Fiskegarnene trekkes, fisk renses og sløyes. Vi pakker hver vår dagstursekk med fiskestang og matpakke. Tilbake til Stakken starter vi tilberedningen av vår felles kortreise middag. Kanskje vi har funnet en kortreist dessert under dagens vandretur? 

Søndag:
Vi spiser frokost, vasker og gjør oss klare for tilbaketuren. 

Frammøte: 
Frammøte utenfor huset til Stavanger Turistforening fredag kl. 15.15.
Adresse: Olav Vs gate 18, 4005 Stavanger

Transportmiddel:
Privatbiler til Lauvvik. Båt inn til Lysebotn og taxi er inkludert i deltakeravgiften. Kostnader for privatkjøring er kr 3/km som deles på alle inkludert sjåføren.

                 

Turledere: Hilde Grøtte (41230269) og Ingvild Høyland.

Priser medlem/ ikke medlem:  750,-/ 950,-

Hva dekker prisen:
Turledelse, overnatting, felles middag fredag og lørdag, samt båt og taxi. 
Hytta er selvbetjent, det betyr at en kan kjøpe den maten en trenger på hyttene, men det er å anbefale å ta med brødmat, pålegg og drikke selv. Turlederne ordner middag fredag og lørdag kveld.


Kart:
Hjelmelandsheiene 1: 50 000

Utstyr som turdeltakeren må ha med:

Ta med vanlig turutstyr, hodelykt (med nye batterier), termos, tørrmat for frokost og lunsj (matpakke) lørdag og søndag, lakenpose (eller tynn sovepose) og godt fottøy (fjellstøvler, ikke joggesko). Se ellers DNTs pakkelisete for sommerturer i fjellet.. Utsyr kan lånes for en rimelig penge på www.frilager.no  

Husk fiskestang og spisesett!

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ingvild S. Høyland
  • Hilde Grøtte