Høsttur med deilig mat på Stakken - Nilsebu (538)

Fellestur

Fra dato
27. september 2019 kl. 15:30
Til dato
29. september 2019
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Singeltur, Stakken Turisthytte, Hyttetur, Nilsebu
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
538
Dette arrangementet er over!

Denne helgen tar vi båt inn Lysefjorden og videre med taxi til Nilsebudammen, og går til Stakken og Nilsebu og koser oss med nydelig mat som vi tilbereder i fellesskap.

Fredag: 
Avreise kl 15.30 fra STF. Vi kjører til Lauvvik og tar båten inn den vakre Lysefjorden og videre inn med taxi opp til dammen. Herfra er det rundt 2 timers lett gange inn til selvbetjente turisthytten Stakken. Turen går delvis i mørke, så husk god hodelykt og ekstra batterier. Turen er på 5 km. Vel fremme på hytta lager vi felles middag, deler gode historier og nyter maten og kvelden. Turlederne vil informere om selvbetjeningssystemet, dvs. hvordan systemet på turistforeningshyttene fungerer og fordeler arbeidsoppgaver melleom alle deltakerne.

Lørdag: 
Turen til den selvbetjente turistforeningshytta Nilsebu tar ca. 4 t i småkupert terreng, men vi tar oss gode pauser underveis og med en hovedrast ca. halvveis slik at dette blir en behagelig tur. Turen er på 8 km. I fantastisk natur lager vi god mat sammen, deler felles interesser og erfaringer med turer i fjellet. Ta gjerne med fiskestangen for vi kan garantere napp hos den smellfeite og knallrøde ørreten i Nilsebuvatnet, som vi selvsagt skal tilbredere på bål.

Søndag:
Fra Nilsebu går vi tilbake til utgangspunkt der taxi venter på oss, omtrent 3 timer, 6 km. 

Frammøte: 
Frammøte utenfor huset til Stavanger Turistforening fredag kl. 15.30.
Adresse: Olav Vs gate 18, 4005 Stavanger

Transportmiddel:
Privatbiler til Lauvvik. Båt inn til Lyseboten og taxi er inkludert i deltakeravgiften. Kostnader for privatkjøring er kr 3/km som deles på alle inkludert sjåføren.

Turledere:
Gunn Tjessem (982 13 070) og Tommy Pettersen

Priser:
Voksen medlem / ikke medlem: Kr 750 / kr 950. 

Hva dekker prisen:
Turledelse, overnatting, felles middag fredag og lørdag, samt båt og taxi. 
Begge hyttene er selvbetjente, det betyr at en kan kjøpe den maten en trenger på hyttene, men det er å anbefale å ta med brødmat, pålegg og drikke selv. Turlederne ordner middag fredag og lørdag kveld.

Kart:
Hjelmelandsheiene 1: 50 000

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Pakk i stor sekk og ta med vanlig turutstyr, hodelykt (med nye batterier), termos, tørrmat for frokost og lunsj (matpakke) lørdag og søndag, lakenpose (eller tynn sovepose) og godt fottøy (fjellstøvler, ikke joggesko). Se ellers DNTs pakkelisete for sommerturer i fjellet.. Utsyr kan lånes for en rimelig penge på www.frilager.no  
 
Utstyr som kan være kjekt å ha med:
Fiskestang og kart. Det det dere ellers måtte ønske og drikke etter middagen på fredag og lørdag.

Krav til deltakerne:
Normal kondisjon. Kunne bære sekk og gå der det også kan være stein, myr og noe ulendt. Turen grades som middels krevende, men kan bli mer krevende avhengig av været.

Planleggingsmøte:
Tirsdag 24/9 kl 18-19 i STF Tursenter. Middagsmenyen diskuteres på planleggingsmøtet, så ta gjenre med din favoritt oppskrift, så planlegger vi sammen de to middagene vi skal lage i fellesskap, dette kommer garantert til å bli spennende!

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Høsttur med deilig mat på Stakken - Nilsebu (538)

Denne helgen tar vi båt inn Lysefjorden og videre med taxi til Nilsebudammen, og går til Stakken og Nilsebu og koser oss med nydelig mat som vi tilbereder i fellesskap. Fredag:  Avreise kl 15.30 ...

Kontaktinformasjon:

  • Stavanger Turistforening
  • Tlf. 92090253
  • E-post: tale@stf.no

Turledere:

  • Gunn Tjessem
  • Tommy Pettersen