Opplev Hardangervidda vest med Trolltunga og Hårteigen (16-26 år)

Fellestur

Fra dato
26. juli 2019 kl. 08:00
Til dato
29. juli 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Aktivitetskort
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
535
Dette arrangementet er over!

Sommeren er på hell og snøen er for det meste helt vekk, dette er den perfekte tiden å oppleve Hardangervidda vest. Vi skal både besøke det ikoniske fjellet Hårteigen og Trolltunga. Turen går over 4 dager og vi sover på hytter.

Aktivitetskort: På denne turen kan du bruke aktivitetskort fra Bergen kommune dersom du har fått det. Ring inn for å melde deg på turen til 55 30 48 50, eller send epost til einar.sleire@dnt.no. Løpenummer på Aktivitetskort må oppgis ved påmelding.  

Oppmøtested/tid: Bergen togstasjon kl. 10:40, eventuelt Voss kl. 12:15.
Oppmøtetidspunkt: 10:40
Avreise: 10:58 med tog mot voss. buss nr 990 og 991 til Garen kl. 12.50 fra Voss.

Turbeskrivelse

Dag1: Vi tar toget og buss fra Bergen. Vi spiser lunsj før vi tar på første etappe fra Garen til Hedlo, ca. 14 km. Hedlo er en privat betjent hytte. Vi kommer frem litt seint på hytten, men får servert en god middag og lader opp til en ny dag i fjellet.

Dag 2: Vi går videre fra Hedlo til Torehytten, ca. 18km. Torehytten er en selvbetjent DNT-hytte med proviantlager. 


Dag 3: Vi går videre til Tyssevassbu, og på veien tar vi Hårteigen, kanskje det mest ikoniske fjellet på hele Hardagervidda. Dette blir den lengste dagen på turen med rundt 21km og 4-500 høydemeter. Vi begynner derfor tidlig og bruker hele dagen.

Dag 4: Hardangervidda har mer å by på og vi tar turen på veien hjem via Trolltunga hvor vi tar en god pause og tatt de obligatoriske bildene. Derifra går vi videre ned til parkeringsplassen og reiser hjem via Odda. Turen blir på ca. 16 km.

Mat: Deltager tar med seg niste for 3 dager, øverig mat er inkludert
Hjemreise: Vi reiser med buss hjem fra Odda på kvelden 29. Juli. Vi prøver å være hjemme før kl. 21, men da bussene ikke er satt opp enda, vil hjemreise bli oppdatert senere.


UtstyrSe utstyrsliste for sommerfjellet 

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: 1200 kr ,- for medlemmer, 1500kr ,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Prisen inkluderer 3 middager, 3 frokost og 3 overnattinger. 
Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. Skriv gjerne hvilket kart som brukes på turen.

Gradering: Krevende

Spørsmål? har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post.bht@dnt.no eller tlf. 55 30 48 50

Opplev Hardangervidda vest med Trolltunga og Hårteigen (16-26 år)

Sommeren er på hell og snøen er for det meste helt vekk, dette er den perfekte tiden å oppleve Hardangervidda vest. Vi skal både besøke det ikoniske fjellet Hårteigen og ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Andreas Lorentzen
  • Kristoffer Robin Kjørum