Lysefjorden trippel – Preikestolen-Flørli-Kjerag (531)

Anbefalt tur for jubileumsåret 2018 – Se flere

Fellestur

Fra dato
23. august kl. 08:00
Til dato
25. august
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Tematur, Jubileum2018
Arrangører
Stavanger Turistforening, Haugesund Turistforening , Strand og Forsand turlag , Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
531
Dette arrangementet er over!

Gjør drømmeturen til virkelighet! Få med deg alle de tre store attraksjonene rundt Lysefjorden på en langhelg. I sum er dette en lang og tung fjelltur – men du verden for en belønning naturattraksjoner og menneskeskapte severdigheter gir underveis.

Dag 1:
Turen starter fra parkeringen ved Preikestolhytta kl 08.00. Vi følger hovedløypa opp mot Preikestolen til Neverdalsskaret. Der setter vi i fra oss sekkene før vi går videre ut til Preikestolen – ikonet som årlig besøkes av nærmere 300.000 turgåere fra hele verden. Etter Preikestolen går vi tilbake til Neverdalsskaret, plukker med oss sekkene og går gjennom Indre Neverdalsskard, forbi Lomstjørn og om vi har tid via Hengjande nibba. Deretter fortsetter vi til Bratteli kai. Ferjetur inn majestetiske Lysefjorden til den super-idylliske bygda Flørli drøyt 9 km. Vi starter opp Flørlitrappene men tar av etter et par hundre meter opp til Flørli Turiststasjon, hvor vi lager felles middag og deretter får en god natts søvn.

Dag 2:
Vi går over elven og stålbroen tilbake til Flørlitrappene - Nord-Europas lengste tretrapp, og fortsetter de resterende trappetrinnene slik at vi får de berømmelige 4.444 med oss opp til Ternevatnet.  Vi går mot Stora Flørvatnet, og svinger nordover med den nordlige enden av vannet. Deretter følger vi merket løype innover Lysefjorden over Kvernafjellet og Skansen og passerer Låtervikvannet. Ca 1 km etter enden av vannet svinger vi av stien mot Kjerag og vender nesen sør-øst mot Langavatn hvor vi skal lage god felles middag, og få en deilig natts søvn.                                                                      

Dag 3: 
Vi spiser en god frokost på Langavatn og går nå ut til Kjeragplatået og videre til Kjeragbolten. Deretter følger vi hovedstien ned til Øygardsstølen (også kjent som Ørnaredet) hvor vi får skyss ned til Lysebotn.  Fra Lysebotn tar vi hurigbåten tilbake til Forsand/Lauvik.                                                                                                                                                                                        
Turledere:
Tove Sivertsen, Målfrid Tjora og Kaja Storaker

Priser:  
Voksen medlem kr 2300, voksen ikke medlem kr 2800. 

Hva dekker prisen:
Ferjene på Lysefjorden, taxi/ buss fra Ørnerede til Lysebotn, overnatting, kveldsmat fredag, middag lørdag og turledelse. Deltakerne må ta med tørrmat til frokost og lunsj/niste lørdag og søndag. For å kunne gjennomføre denne turen må vi ha minimum 7 påmeldte. Transport til/ fra Preikestolen dekkes selv.

Kart:
Turkart Lysefjorden 1:50 000
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Se DNTs pakkeliste for sommerturer.  Dagstursekk. Gode fjellstøvler og klær for fjellturer (vann & vindtette, samt ullundertøy),  Lakenpose eller sovepose. Ta med nistemat for 3 dager, samt til 2 frokoster.  I tillegg er det lurt å ha med litt frukt og nøtter, samt drikke til hele turen.  (Vi fyller på vann underveis).

Overnatting:
Det presiseres at turen starter fredag kl 08.00. Trenger du overnatting fra torsdag til fredag kan dette bestilles selv på Preiketsolen Fjellstue

Buss:
DNT medlemmer får 20% rabatt ved forhåndsbestilling av buss via Pulpit Rock Tours. Husk å oppgi rabattkode STF2018. DNT medlemskort må fremvises sammen med billett.

Krav til deltakerne: 
Dette er en tur for erfarne fjellfolk med god kondisjon, som er vant til å gå langt med sekk.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Lysefjorden trippel – Preikestolen-Flørli-Kjerag (531)

Gjør drømmeturen til virkelighet! Få med deg alle de tre store attraksjonene rundt Lysefjorden på en langhelg. I sum er dette en lang og tung fjelltur – men du verden for ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kaja Raa Storaker
  • Tove Sivertsen
  • Målfrid Tjora

Annonse