Lysedalen - Lysebotn - Lysekammen, spennende tur igjennom Rogalands villeste dal (526)

Fellestur

Fra dato
26. juli kl. 16:00
Til dato
28. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur
Arrangører
Stavanger Turistforening, Strand og Forsand turlag , Voksengruppa STF , Lysefjorden Turisthytte
Turområde
Etne- og Saudafjellene, Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
526
Dette arrangementet er over!

Spennende tur igjennom Rogalands villeste dal Lysedalen. Fra Grautheller til Lysebotn, retur til Grauthellervatn over Lysekammen .

Oppmøte/ fredag:
Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger. Vi kjører i private biler til Grauthellervatn hvor vi går inn til Grautheller.

Lørdag:
Vi tar sekkene på oss og utforsker Lysedalen. Vi overnatter på Lysebotn turisthytte hvor vi inntar en bedre middag. Lysedalen er kanskje Rogalands villeste dal med 8-900 meter høye fjellsider som stuper ned i urer og kampesteiner. Lysedalen er Lysefjordens direkte forlengelse østover og den stiger jevnt fra Lysebotn til Grautheller.

Søndag:
Vi tar Taxi opp til Stølsdalen nord for Lysestølen. Turen starter i stølsterreng og tar oss gradvis opp i flott høyfjellsterreng som topper seg med Lysekammen. Vi følger kammen nordøstover og går ned til Kvamsvatnet i Nord-Kamsbrekka og treffer stien fra Litle-Aurådal og Lysebotn. Videre opp Sør-Kamsbrekka på T-merka sti til Grautheller og bilene.

Planleggingsmøte:
STF Tursenter Olav V gate 18, 4001 Stavanger tirsdag 23. august kl 18.  Fordeling i biler og oppmøtested avtales på planleggingsmøtet. Denne turen er svært krvende, og ruten til Lysebotn må legges om hvis mye nedbør.

Turledere:
Harald Thorkildsen (99331152) og June Warland

Priser medlem/ ikke medlem: 
1750,-/ 2250-

Hva dekker prisen:
Overnatting, taxi fra Lysebotn til Stølsdalen, middag fredag og lørdag, frokoste og nistepakke på Lysebotn turisthytte, turledelse og administrasjon.

Kart:
Turkart Sirdalsheiane 1:50 000
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Se DNTs pakkeliste for sommerturer. Gode fjellstøvler og klær for fjellturer (vann & vindtette, samt ullundertøy), lakenpose eller sovepose. Ta gjerne med litt frukt, nøtter, sjokolade eller lignende. 

Krav til deltakerne: 
Dette er en tur for erfarne fjellfolk med god kondisjon, som er vant til å gå langt med sekk.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Lysedalen - Lysebotn - Lysekammen, spennende tur igjennom Rogalands villeste dal (526)

Spennende tur igjennom Rogalands villeste dal Lysedalen. Fra Grautheller til Lysebotn, retur til Grauthellervatn over Lysekammen . Oppmøte/ fredag: Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger. Vi kjører i private ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • June Warland
  • Harald Thorkildsen

Annonse