Topptur til Fjellsenden (529)

Fellestur

Fra dato
9. august kl. 10:00
Til dato
11. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Hyttetur, Melandsgrønahei
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
529

Flott tur til Melands Grønahei som ofte blir omtalt som indrefileeten i Rogalands Fjellheim.  Vi tar også turen innom Fjellsenden,  naturens utstillingsvindu. Herfra ser vi store deler av Ryfylke på en klar dag.                                                                       

Fredag:
Oppmøtested Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger kl 9.45. Avreise kl 10.00 i privatbiler fra Stavanger til Kleivaland. Ruten til Melands Grønahei er drøyt 10 km og tar ca 4 timer.  Opp langs Kleivalandsånå, deretter til Ottestølsåsen hvor vi dreier sørøst mot nydelige Bjørnabu. Stien fortsetterer videre til Stropastøl og Stropastølsvannet over Raudkleiv og bortom Nov med spetakulær utsikt. Stedet som ser ut som melkesjokoladereklamen - et lite stykke Norge! Stien fortsetter videre til Stropastøl og Stropastølsvannet over Raudkleiv og bortom Nov med spektakulær utsikt, hvor vi dreier nord i retning Melands Grønahei. 

Lørdag:
Tur til Fjellsenden 1.101 moh. Nydelig tur og fantastisk utsikt over Ryfylke hvis været er med oss. Vi må regne ca 3 timer tur/retur + tid til å nyte utsikten.                                          

Søndag:
Gjør dere klar til en lang og flott dag! Vi skal gå ca 22 km. Nydelig landskap. Litt opp og ned, men mye ganske flatt og nedover. Turen går fra Melands Grønahei - via foten av Fjellsenden - forbi Brendeknutene på umerket sti  til vi igjen treffer merket sti som tar oss mot Tollgarden. Etter Trollgarden følger vi merket sti tilbake til Funningsland.

Priser:
Voksen medlem: kr 850 / ikke medlem: kr 1150

Hva dekker prisen:
Admin, turledelse, overnatting og middag. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren.

Kart:
Turkart Hjelmelandsheiene 1: 50 000.
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.

Turledere:
Harald Thorkildsen 99331152 og June Warland

Planleggingsmøte:
STF tursenter Olav V gate 18, 4001 Stavanger tirsdag 6/8 kl 18

Utstyr som turdeltakerne må ha med:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for sommerturer. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer. Lakenpose/Sovepose. Tørrmat til frokost og niste.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Topptur til Fjellsenden (529)

Flott tur til Melands Grønahei som ofte blir omtalt som indrefileeten i Rogalands Fjellheim.  Vi tar også turen innom Fjellsenden,  naturens utstillingsvindu. Herfra ser vi store deler av Ryfylke på ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • June Warland
  • Harald Thorkildsen

Annonse