Topptur til Fjellsenden (529)

Fellestur

Fra dato
9. august kl. 10:00
Til dato
11. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Hyttetur, Melandsgrønahei
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
529
Dette arrangementet er over!

Flott tur til Melands Grønahei som ofte blir omtalt som indrefileeten i Rogalands Fjellheim.  Vi tar også turen innom Fjellsenden,  naturens utstillingsvindu. Herfra ser vi store deler av Ryfylke på en klar dag.                                                                    
Fredag:
Oppmøtested Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger kl 9.45. Avreise kl 10.00 i privatbiler fra Stavanger til Kleivaland. 

Hytta på Mælands Grønahei ligger sentralt i Vormedalsheia landskapsområdet. Navnet på hytta kommer av de irrgrønne fylittformasjonene omkring hytta. For 500 millioner år siden kræsjlandet en meteoritt og laget et 2,7 km vidt krater. Stien fra Kleivaland til Mælands Grønahei går gjennom dette krateret, og vi ser enda spennende rester etter dette kræsjet underveis. Turen tar ca 4 timer, og vel fremme lager vi middag før en god natts søvn tar oss. 

Lørdag:
Topptur til Fjellsenden 1101moh, høyeste fjelltoppen i området med flott utsikt. Turen hit gir også merke til Sjumilstøvelen. Nå er det også gode muligheter til å finne modne molter på veien. Beregner 4 timer tur/retur. Tilbake på hytta lager vi oss en god middag og nyter hyttelivet resten av kvelden.

Søndag:
Etter en god frokost og utvask starter vi på hjemturen. Vi går en litt annen rute enn fredagen for å se mer av den flotte naturen i området. Da går vi ytre løype langs Djupadalen, rundt Kvammafjellet og langs kleivalandsåna til vi ser bilene. Turen tar ca 4 timer.

Priser:
Voksen medlem: kr 850 / ikke medlem: kr 1150

Hva dekker prisen:
Admin, turledelse, overnatting og middag. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren.

Kart:
Turkart Hjelmelandsheiene 1: 50 000.
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.

Turledere:
Harald Thorkildsen 99331152 og June Warland

Planleggingsmøte:
STF tursenter Olav V gate 18, 4001 Stavanger tirsdag 6/8 kl 18

Utstyr som turdeltakerne må ha med:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for sommerturer. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer. Lakenpose/Sovepose. Tørrmat til frokost og niste.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Topptur til Fjellsenden (529)

Flott tur til Melands Grønahei som ofte blir omtalt som indrefileeten i Rogalands Fjellheim.  Vi tar også turen innom Fjellsenden,  naturens utstillingsvindu. Herfra ser vi store deler av Ryfylke på ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Harald Thorkildsen
  • June Warland

Annonse