Avlyst 3 fylker og to av Rogalands høyeste topper (516)

Fellestur

Fra dato
24. mai 2019 kl. 16:00
Til dato
26. mai 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Storevatn, Hyttetur
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
516
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Avlyst pga for få deltakere.

Det er ingen grunn til å legge skiene på hylla ennå. Våren er i anmarsj med vårfornemmelse og varmere temperaturer. Snø og skiforholdene er fine! Denne helgen kan du bli med oss til Haukeliseter og gå over Rogalands to høyeste fjelltopper, Vassdalseggi og Kistenuten.

Dag 1 - Turstart
Oppmøtested Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger Vi kjører i private biler til Haukeliseter Fjellstue på ettermiddagen fredag 24. mai, og møtes her i løpet av kvelden. Det blir overnatting på stabbur . Kjørelag for turen blir avtalt på planleggingsmøtet.

Dag 2 - Turdag
Vi spiser frokost, lager matpakker, og spenner på skiene. Turen følger kvistet løype til Kjelavatn hvor en svinger av og går opp til Lisledalen, og videre opp ryggen opp til toppen av Vassdalseggi (1658 moh). Denne toppen ligger på grensen mellom Rogaland og Telemark. Returen tilbake til Haukeliseter blir samme vei som vi kom. Vel fremme på Haukeliseter, er det litt tid for å senke skuldrene og sette seg i stampen og badstuen før en blir serveret en 3 retter middag.

Dag 3:
Vi spiser frokost, lager matpakker og sjekker ut av stabburet før vi gjør oss klare for enda en flott skitur. Denne dagen går turen opp til Kisteknuten 1648 moh som ligger på grensen mellom Rogaland, Telemark og Hordaland. Rutevalget til Kisteknuten er avhengig av snø-føre forhold, men uansett en flott og krevende tur i dag også.
Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet p.g.a. føret og/eller været men flott skitur skal det bli uansett!

Pris:
Medlem i DNT / ikke medlem
1450 kr / 1950 kr

Prisen dekker:
Administrasjon, turledelse, overnatting og 3 retters middag. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. 

Planleggingsmøte:
Planleggingsmøte for praktiske og sikkerhetsmessige temaer, inkludert fordeling av utstyr og kjøring, avholdes ved Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger onsdag 22/5 kl 19.30.

Krav til deltakerne:
Deltakerne må være i god fysisk form, ha gode skiferdigheter, samt ha erfaring fra å gå på ski i vinterfjellet med middels tryggsekk.

Turledere:
Margaret Åsly 45272695 og Håkon Årtun

Pakkeliste:
Alle deltakerne må ha godt utstyr, fjellski/telemarkski, skismurning, eventuelt smørefrie ski og/eller skifeller, skistøvler og bekledning for skiturer i vinterfjellet.  Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for vinterturer. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Utstyr og kart:
Turkart Sirdalsheiane 1: 50 000
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

3 fylker og to av Rogalands høyeste topper (516)

Det er ingen grunn til å legge skiene på hylla ennå. Våren er i anmarsj med vårfornemmelse og varmere temperaturer. Snø og skiforholdene er fine! Denne helgen kan du bli ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Margaret Åsly
  • Håkon Fredrik Aartun