Fra Nes til NYE Viglesdalen via Tverrgjøvle (517)

Fellestur

Fra dato
7. september 2019 kl. 07:00
Til dato
8. september 2019 kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Tematur, Hyttetur, Viglesdalen
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
517
Dette arrangementet er over!

NYE Viglesdalen turisthytte er idyllisk plassert mellom store fjellsider, gresskledde bøer og Viglesdalsvatnet. En krevende tur fra Nes over til Tverrgjøvle til Viglesdalen lørdag. Retur langs driftevegen på søndag.

Planleggingsmøte: 
Planleggingsmøte torsdag 5. september kl 18 i Klostersalen i STFs lokaler i Olav Vs gate 18 i Stavanger.

Dag 1:
Oppmøtested Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger kl 7. Avreise kl 7.15 (Tauferjen kl 7.30.) i privatbiler fra Stavanger til Nes i Årdal. Fra parkeringsplassen på Nes går turen bratt oppover til det flotte stedet Tverrgjøvle med dype skar på hver side av fjellet. Enkelte luftige passasjer. Etter å ha passert Torsteinsjuvet dreier ruta etterhvert over til øststiden av tverrfjellet. Heretter følger stien kanten ut mot Hiadalen og Viglesdalen. Flere flotte utkikkspunkt underveis. Turens høyeste punkt er 860 moh. Til slutt dreier ruta mot høyre og ned i Viglesdalen. Totalt tar turen 8-9 timer. Midddag og overnatting i Viglesdalen.

Dag 2:
Fra Viglesdalen til Nes langs den gamle driftevegen med flere flotte fossefall underveis. Vi har god tid og bruker ca 3 timer. Deretter bil tilbake til Stavanger.

Hjemreise:
Privatbiler, ankomst Stavanger ca kl 19

Turledere:
Harald Thorkildsen 99331152, June Warland

Priser:
Voksen medlem: kr 600 / ikke medlem: kr 900

Hva dekker prisen:
Turledelse, overnatting og middag. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren.

Kart:
Turkart Hjelmelandsheiene 1: 50 000.
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.

Utstyr som turdeltakerne må ha med:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for sommerturer. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Fra Nes til NYE Viglesdalen via Tverrgjøvle (517)

NYE Viglesdalen turisthytte er idyllisk plassert mellom store fjellsider, gresskledde bøer og Viglesdalsvatnet. En krevende tur fra Nes over til Tverrgjøvle til Viglesdalen lørdag. Retur langs driftevegen på søndag. Planleggingsmøte:  Planleggingsmøte torsdag ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • June Warland
  • Harald Thorkildsen