Toppen av Rogaland (533)

Fellestur

Fra dato
6. september 2019 kl. 12:00
Til dato
8. september 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Hyttetur
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
533
Dette arrangementet er over!

Vassdalseggi, 1658 moh er Rogaland’s høyeste punkt. I tillegg til storslått utsikt, er fjellet et must for samlere av fylkestopper. Den enkleste måten å nå Vassdalseggi, er trolig vårskitur fra Haukeliseter, med adkomst fra nord. Denne gangen går vi fra sør, og kombinerer med opphold på STF’s høyestliggende turisthytte; Holmavatn.

Dag 1 - Turstart
Frammøte kl 12 ved Stavanger Fergekai for avreise med privatbiler til Tau. Ferge Hjelmeland-Nesvik, videre til Suldal og parkering ved Sandvatnet. Vandre merket sti til Holmavatn 9 km. Ca 3,5 time.

Dag 2 - Turdag
Umerket rute fra Holmavatn nordover til Vassdalseggi. Distansen er ca 16 km tur/retur – ca 8 timer. Vi må navigere rundt bratte partier, snøfonner og evt villrein, men ryggsekken gjøres lett ved å legge igjen deler av innholdet på Holmavatn. Avhengig av nedbørsmengder, kan det bli behov for enkel elvekrysning/ vading. Ruta kan noen steder gå over snø, etter hvor langt snøsmeltingen er kommet. Om kvelden tilbereder vi felles middag, og kan forhåpentligvis feire vellykket topptur.

Dag 3:
Vandre fra Holmavatn og tilbake til Sandvatn. Avhengig av form, ønsker og værforhold, kan vi ta en avstikker fra merket sti, f eks via Litlavatnet 1100 moh, før retur til parkering.

Pris:
Medlem i DNT / ikke medlem
800 kr / 1200 kr

Prisen dekker:
Administrasjon, turledelse, overnatting og felles middag. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. 

Planleggingsmøte:
Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger  onsdag 4. september kl 19.00

Krav til deltakerne:
Deltakerne må være i god fysisk form og kan bære ryggsekk på 12-15 kg.

Turledere:
Torstein Haaland, mobil 99531490 og Ragnhild Korbol

Pakkeliste:
Sovepose/lakenpose, ellers vanlig utstyr for overnattingsturer i fjellet. Godt fottøy viktig. Se ellers DNTs pakkelisete for sommerturer i fjellet. Gamasjer er kjekt å ha, pga mulig våt vier/kratt og bekkekrysning.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Utstyr og kart:
Haukeliseter 1414 IV
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Toppen av Rogaland (533)

Vassdalseggi, 1658 moh er Rogaland’s høyeste punkt. I tillegg til storslått utsikt, er fjellet et must for samlere av fylkestopper. Den enkleste måten å nå Vassdalseggi, er trolig vårskitur fra Haukeliseter, med ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Torstein Haaland
  • Ragnhild Korbøl