X-ung: Kosetur til Gullhorgabu (13-15 år)

Fellestur

Fra dato
19. oktober 2019 kl. 08:00
Til dato
20. oktober 2019
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur, X-Ung, Aktivitetskort
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene, Vestlandet
Turkode
548
Dette arrangementet er over!

Bli med på en koselig tur til Gullhorgabu i Bergsdalen. Vi følger militærveien forbi runetavlene, og videre til Gullhorgatjørn. Det sies at Gullhorga, et gullalter fra vikingtiden fortsatt finnes i dypet av tjørnet... Ta med dykkerutstyr, kanskje finner vi skatten :-)

Aktivitetskort: På denne turen kan du bruke aktivitetskort fra Bergen kommune dersom du har fått det. Ring inn for å melde deg på turen til 55 30 48 50, eller send epost til bht@dnt.no. Løpenummer på Aktivitetskort må oppgis ved påmelding.  

Hvem passer denne turen for? Deg som er 13-15 år

Oppmøtested: Bergen Bussterminal, perrong P

Oppmøtetid: Lørdag morgen kl 08:30, med avreise kl. 08:45 

Turbeskrivelse: God mat, fine turer om dagen, og sosialt på kvelden! Hytta er bygget i 2014 og kjempe fin. Vi utforsker området og koser oss med spill på kvelden. Turen fra Småbrekke til Gullhorgabu er på 9 km og vi beregner at det vil ta 3-4 timer å gå inn til hytten med noen gode pauser på veien. 

Hjemreise: Søndag kl. 15 fra Småbrekke til Bergen med ankomst ca 16.30

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Deltakerne tar med seg nistepakke og drikke til turen innover lørdag, og brød til frokost/ niste neste dag. Turlederne handler inn ingredienser til middag til lørdag som kombineres med hyttens proviantlager. 

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste vinter. Spesielt viktig er: vind- og vanntette klær ytterst, votter, lue, ulltrøye, ullstilongs, ullsokker, varm mellomlagsjakke/ genser i fleece, eller ull, varme-vanntette sko (gjerne fjellsko) hodelykt, lakenpose, skift, godt humør og snop! Det er ikke obligatorisk med kart og kompass, men vi oppfordrer deltakerne til å ta dette med!

Pris: Kr. 300 ,- for medlemmer, kr. 600,- for ikke- medlemmer. Meld deg inn her, dersom du ikke er medlem. Prisen dekker turledelse, overnatting, middag og frokost/pålegg til nistepakke, innleid buss fra Bergen til Småbrekke og hjem fra småbrekke til Bergen inkluderes i prisen :-) 

Kart: Kartene og annet turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer.

Spørsmål? Har du spørsmål om turen kan du kontakte oss på telefon 55304850 eller e-post: bht@dnt.no

Turleder tar kontakt i uken før turen (senest onsdag)

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Øystein Falkeid
  • Henriette Sophie Sævold
  • Amalie Dalhaug Halleland