Avlyst Sykkeltur på Rallarvegen fra Haugastøl til Flåm (16-26 år)

Fellestur

Fra dato
31. august kl. 08:00
Til dato
1. september
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur, Rallarvegen
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
543
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Vi tar toget til Haugastøl og hiver oss på syklene. Med mye godt i sekken og friskt mot sykler vi Finse. Rallarvegen har flere ganger blitt kåret til Norges vakreste sykkelvei. Det er magisk å sitte på sykkelsetet i kulturrike omgivelser samtidig som man får nye venner. Blir du med på sykkeltur?

Oppmøte: Bergen jernbanestasjon kl. 07.30. Avreise med tog til Haugastøl kl. 07.57. Kjøp billetter på forhånd da regionstoget kan bli fullt. 

Turledere: Max, tlf.92219101 og Andreas, tlf. 47327716

Turbeskrivelse:

Lørdag: I dag hopper vi på toget til Haugstøl og begynner sykkelferden her. Vi tar oss de vel 27 km til Finse, hvor vi slår opp lavvoer, spiser middag og lar de lange samtalene gå utover kvelden.

Søndag: Denne dagen skal vi sykle Finse - Flåm. Her vil vi oppleve hårnålsvingene ned til Flåm. Her er det knappe svinger og bare nedover. Vi nyter utsikten nedover. Syklene leveres i Flåm før kl.12. I Flåm kan vi bestille pizza og kikke litt rundt, før vi tar bussen hjem igjen. Retur fra Flåm kl. 16.18 med Nettbuss ekspress (NX450 Sognebussen). 

Utstyr: Vi leier sykler til alle deltakere på Finse 1222. Du må ta med egen hjelm. Finse 1222 leier ikke ut hjelm. Pakk med deg godt med klær og husk at det blir kaldere på sykkel enn hvis man skulle gått på beina. Bruk DNT sin pakkeliste for sommerfjellet og pakk i en grei sekk du kan ha på ryggen. Det er også mulig å ta med sykkelvesker til syklene, eller leie ekstra på Finse 1222. 

Mat: Ta med godt med mat og drikke til turen. Turledere kjøper inn til middag lørdagskveld. 

Kart: Norges-serien Hardangerjøkulen 10039 1:50 000 dekker hele turen minus de siste par kilometerene. Man trenger ikke kjøpe inn begge kartene, men vi anbefaler å ta med
Hardangerjøkulen-kartet slik at man alltid vet hvor vi er.

Pris: 800 for medlemmer, 1100 for ikke-medlemmer. Bli medlem her. Inkludert i prisen er turledelse, leie av sykkel, middag lørdag kveld og overnatting i lavvo. Turledere koordinerer sikkerhetsutstyr. Transport dekkes av deltaker selv. 

Spørsmål? Ta kontakt med administrasjonen på epost: bht@dnt.no eller tlf. 55 30 48 50

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Max Løvset Lødøen
  • Andreas Lorentzen

Annonse