Avlyst Telttur til Trolltunga og Ringedalsvatnet rundt (825)

Fellestur

Fra dato
6. september kl. 07:30
Til dato
8. september kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Telt, Tur, Utsikt, Fjellsport, Trolltunga, Ringedalsvatnet
Arrangører
Stavanger Turistforening, STF Fjellsportgruppa
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
825
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Avlyst pga for få deltakere

Området rundt Skjeggedal er langt mer enn bare Trolltunga. På denne turen får du oppleve den ikoniske fjellformasjonen, men også en rekke andre spektakulære godbiter på veien rundt Ringedalsvatnet. Vi tar med oss boligen på ryggen og slår leir på steder som tar pusten fra deg.  

Påmeldingsfrist

Søndag 1. september

Planleggingsmøte

Tirsdag 3. september kl. 19.00 i Klostersalen i STFs lokaler i Olav Vs gate 18. 

Program

Dag 1 (fredag)

Avreise i privatbiler fra Stavanger kl. 07.30. Ca 4 timers kjøring til Skjeggedal i Odda. Deretter følges hovedstien mot Trolltunga. Når vi nærmer oss Trolltunga så tar vi stien mot Tyssevassbu og finner et egnet sted for telting. Ca. 6 timers tur. Overnatting i telt..

Dag 2 (lørdag)

Etter frokost og pakking drar vi først og ser på noen imponerende jettegryter. Deretter fortsetter vi til Trolltunga og går ut på denne før turiststrømmen kommer for alvor. Turen fortsetter sørøstover til Preikestolen som er meget luftig. Deretter går vi videre til dalsøkk mellom Raudnuten og Einseten hvor vi finner egnet teltplass og overnatter. Ca 6 timers tur. 

Dag 3 (søndag)

Denne dagen starter bratt oppover mot toppen Einseten. Ved foten av toppen legger vi fra oss sekkene og går opp på høyeste punkt på 1446 meter over havet med flott utsikt over Ringedalsvatnet og omegn. Etterpå går vi videre til hytta Mosdalsbu. Her legger vi igjen fra oss sekkene for å gå opp på toppen Møyfallsnuten på 1450 meter over havet med fantastisk utsikt over Folgefonna og Sørfjorden. Deretter tilbake og ned i Skjeggedal. Ca. 7 timer. Til slutt kjøring tilbake til Stavanger med ankomst søndag kveld ca. kl. 21.

Pris
Medlem i DNT / ikke medlem
500/800 kroner

Inkludert i prisen

Prisen inkluderer turledelse og administrasjon.  

Pakkeliste: 

Telt, god sovepose, liggeunderlag, kokeutstyr og mat til hele turen. Husk at det kan bli svært kaldt på høyfjellet i september. Det er lurt å pakke varme klær! 

Se ellers DNTs pakkeliste for sommerturer.

Transport/kjøring

Kostnad ved kjøring dekkes av passasjerene i hver bil i henhold til  fordeling gjort på planleggingsmøtet i forkant. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss ferjer, parkering i Skjeggedal (ca. 900 kr pr. bil pr. helg) og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. Skriv i kommentarfeltet dersom du har anledning til å stille med bil.

Nyhet! Utstyrsutleie på Frilager
Nå kan du booke det utstyret du trenger på www.frilager.no

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

 
Generell informasjon

Booking
For booking klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med John Petter Riskedal Nordbø, på e-post johnpetter@stf.no eller på telefon 90737184.

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Andre arrangementer fra fjellsportgruppa 

Program Stavanger Turistforening Fjellsportgruppa

Følg fjellsportgruppa på Facebook og Instagram

Telttur til Trolltunga og Ringedalsvatnet rundt (825)

Området rundt Skjeggedal er langt mer enn bare Trolltunga. På denne turen får du oppleve den ikoniske fjellformasjonen, men også en rekke andre spektakulære godbiter på veien rundt Ringedalsvatnet. Vi tar ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Gaute Njå
  • Tove Sivertsen

Annonse