Ung på tur til Bjerkreimsheiene

Fellestur

Fra dato
9. august kl. 09:00
Til dato
11. august kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom, Funksjonshemmede, Utviklingshemmede
Turtyper
Fellestur, , Dnttilrettelagt, Ungpåtur
Arrangører
Stavanger Turistforening, DNT Tilrettelagt STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
552
Dette arrangementet er over!

Meld deg på årets beste tur! UNG PÅ TUR skal til Bjerkreimsheiene.

Dette er en flott tur som går fra Bjordal innerst i Ørsdalen til den flotte hytta på Kvitlen dag 1, videre til Støle dag 2, og så til Skreådalen - i Sirdalen dag 3. Nydelig landskap som følger dalen og elven oppover. Det betyr at det ikke er store høydeutfordringer, men litt myr og en del stein må en regne med :) Vi har med kløvhester som vil bære en del av bagasjen vår. Hestene er snille og koselige, og blir et kjekt innslag på turen.

Turen er tilrettelagt for ungdom (fra 16år) og unge voksne med lettere utviklingshemming, autisme eller annen kognitiv funksjonsnedsettelse. Dersom du har behov for hjelp i daglige gjøremål må du ta med egen ledsager - ledsager går gratis.

Turen

Fredag - vi kjører fra Stavanger kl. 09.00, og regner med å være framme på parkeringsplassen på Bjordal i Ørsdalen ca kl. 10.30. Turen fra Bjordal til Kvitlen er på 5,3 km. Ikke så langt, men den første delen er ganske krevende - litt bratt og kronglete. Hvis det regner kan det også bli litt strevsomt med bekkene som flyter over. Vi skal i starten opp og ned mellom steiner, og også klatre litt, men heldigvis er det kjetting å holde seg i. Det fine er at vi har god tid, og vi skal få alle med. Vi hjelper hverandre - så det skal gå bra. Stien fortsetter oppover den skogbevokste Sogestøllia, en av de mest verneverdige bjørkeskogene i fylket med preg av urskog og veksling mellom bregner, lyng og sump i bakke-skiktet. Lytt til fuglesangen før stien fører deg inn til tunet på Brattabø. Fra Brattabø går stien langs det idylliske vassdraget fram til Kvitlen.

Lørdag - fra Kvitlen går vi nordøst slakt oppover langs Kvitlaåna til Støle. Terrenget er litt myrete og noe bjørkeskog. Vi skal også over elven et par steder, men helt på slutten der det er stor elv - er det heldigvis ei fin hengebro før vi kommer fram til Støle. Turen denne dagen er på 7,7 km. Vi satser på fint vær, og vi tar gode pauser langs elven.

Søndag - Dette blir den lengste og tøffeste dagen. 11,1 km totalt. Vi starter langs elva, går opp gjennom noen store myrer, langs bratte fjell , gjennom skaret tringane og videre opp igjennom Skredådalen fram til Skredå.. Det siste stykket er lettere å gå, og noe flatere. Igjen, vi satser på gode lange pauser, og en nydelig dag i fjellet.

Planleggingsmøte
tirs. 6. aug kl. 18-20 Klostersalen, Kannik

Påmelding
Klikk på "Meld deg på!" knapp til høyre.  I tillegg, ber vi alle deltagere om å fylle ut deltagerskjema.
Ledsagere skal også melde seg på - bruk rabattkode LEDSAGER.

Pris
Medlem i DNT 900 kr / ikke-medlem 1200 kr
Prisen inkluderer overnatting, transport, mat, turledelse og administrasjon. 

Pakkeliste
Vi viser til DNTs pakkeliste for sommerturer. Trenger du utstyr til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter på Kannik.  

Vilkår for deltakelse
For å delta på turen må du ha deltatt på en eller flere "Ung på tur" torsdagsturer. Dersom dette ikke lar seg gjøre men du er turvant og i god form, ta kontakt så kan vi diskutere.
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Spørsmål?
Lurer du på om dette er noe for deg? Har du spørsmål ellers om turen? Ta kontakt med Helen Adamson - helen@stf.no eller 51840219.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer i Turistforeningen. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Andre DNT Tilrettelagt turer og aktiviteter
Se www.stf.no/dnt-tilrettelagt og følg oss på Facebook. Hold deg oppdatert ved å abonnere på DNT Tilrettelagt Nyhetsbrev

Ung på tur til Bjerkreimsheiene

Meld deg på årets beste tur! UNG PÅ TUR skal til Bjerkreimsheiene. Dette er en flott tur som går fra Bjordal innerst i Ørsdalen til den flotte hytta på Kvitlen ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Tor Arne Kongsgård
  • Karen Malena Kyllesø
  • Margaret Åsly
  • Tove Sivertsen

Annonse