Over Halfarhei til Børsteinen (509)

Fellestur

Fra dato
22. februar 2019 kl. 16:15
Til dato
24. februar 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Børsteinen Turisthytte, Sandvatn
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
509
Dette arrangementet er over!

Turen går fra Lortabu via Sandvatn, over Halvfarhei til Børsteinen. Kanskje tar vi en liten avstikker til Halvfarheii toppet på 1046 moh?

Dag 1 - Turstart
Oppmøtested Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger kl 16.15. Vi samler opp deltakerne og kjører med private biler til Lortabu Avreise kl 16.30. Så bærer turen opp langs Lysebekken, Forbi Blaudevatn og Mangødne før vi antkommer Sandvatn. Det blir sen ankomst til hytta, men alltid tid til en liten matbit før en finner sengene.

Dag 2 - Turdag
På lørdagsmorgen spiser vi frokost, lager matpakker, pakker sekkene og spenner på skiene. Klar for ny dag og nye muligheter. Turen går fra Sandvatn hytta, over Sandvasskilen, opp langs Nordre Halvfardalen. Kanskje tid for en liten avstikker til Halvfarheii toppen på 1046 moh, så videre til Børsteinen. På hytta lager vi felles middag og overnatter.

Dag 3:
På søndag morgen spiser vi frokost, lager matpakker, pakker sekkene og spenner på skiene, klar for returen. Turen går tilbake over Halvfarheii til Degevass, og derifra ut til Mangædne, forbi Blaudevatn og ned til Lortebua hvor bilene står parket.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet, men vi får en fin skitur uansett!

Pris medlem i DNT / ikke medlem:
750 kr / 1050 kr

Prisen dekker:
Administrasjon, turledelse, overnatting og felles middag. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. 

Planleggingsmøte: 
Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger onsdag 20/2 kl.19.30

Krav til deltakerne:
Må ha gode skiferdigheter og kunne ferdes på fjellski med ryggsekk. Det er mulig å leie fjellski og annet friluftsutstyr på Frilager.no

Turledere:
Margaret Åsly, Gaute Njå og Gunn Grefstad. 

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for vinterturer.
Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Utstyr og kart:
Turkart Sirdalsheiane 1: 50 000
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Over Halfarhei til Børsteinen (509)

Turen går fra Lortabu via Sandvatn, over Halvfarhei til Børsteinen. Kanskje tar vi en liten avstikker til Halvfarheii toppet på 1046 moh? Dag 1 - Turstart Oppmøtested Stavanger Turistforening Olav V gate ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Gaute Njå
  • Gunn Grefstad
  • Margaret Åsly
  • Tove Sivertsen