Salmonknuten – Rogalands mest alpine fjell? (816)

Fellestur

Dato
16. juni 2019 kl. 09:00 - 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Klatretur, Topptur, Klatring, Ryfylke
Arrangører
Stavanger Turistforening, STF Fjellsportgruppa , Strand og Forsand turlag
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
816
Dette arrangementet er over!

Introduksjon til luftige fjellturer! 

Rogaland er et mekka for klippeklatring (klatring på loddrette vegger), men luftige rygger og egger slik som i for eksempel Jotunheimen har vi mindre av. På vei opp til Skåpet kjører man likevel forbi en alpin topp som heter Salmonknuten (746 moh), og denne er kanskje den fineste turklatringen vi har i området. Anmarsjen går gjennom tett skog, og vi tar på klatresele og setter første standplass like i overkant av tregrensa. Herfra er det cirka fire taulengder med lett klatring til toppen, men utsikt både oppover og nedover Vinddalen gir turen et solid alpint preg.

BRV beskriver turen som at "Salmonknuten kan by på en luftig egg-travers med mer alpint preg enn vanlig for landsdelen. Ruta opp sydryggen er lett og krever kun tau for sikring enkelte steder i tillegg til toppen. Totalt antall høydemetre ca. 500." Gradering er satt til 3/4.

Vi går i to taulag med tre i hvert lag, med andre ord er det kun plass til fire deltakere på turen. Krav til deltakere er at du har brattkort (eller tilsvarende kunnskap), at du er turvant og klatrer jevnlig (klatringen er ikke teknisk vanskelig, men tidvis eksponert og vi forventer at alle som deltar har god margin til å kunne klatre grad 4). Utover det så er turen tenkt som en introduksjon til luftige fjellturer, med andre ord er det absolutt ikke noe krav til erfaring med klatring på egne sikringer.

Linker til turbeskrivelser:

Påmeldingsfrist

Søndag 9. juni

Planleggingsmøte

Tirsdag 11. juni kl. 19.00 i Peisestuen i STFs lokaler i Olav Vs gate 18. 

Pris
Medlem i DNT / ikke medlem
350/550 kroner

Inkludert i prisen

Turledelse, administrasjon, eventuelt lån av utstyr. 

Pakkeliste

Klatresko, klatresele og sekk til anmarsj. Sekken bruker vi til å bære utstyr inn til fjellet. Denne bør være rundt 35-40 liter. Ellers er det lurt å ha med varme og tørre klær, samt mat til hele dagen. 

Krav til deltakerne 

Brattkort eller tilsvarende kunnskap. Du må også være turvant og klatre jevnlig. 

Transport/kjøring

Kostnad ved kjøring dekkes av passasjerene i hver bil i henhold til  fordeling på planleggingsmøtet. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. Skriv i kommentarfeltet dersom du har anledning til å stille med bil.

Nyhet! Utstyrsutleie på Frilager
Nå kan du booke det utstyret du trenger på www.frilager.no

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

 
Generell informasjon

Booking
For booking klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med John Petter Riskedal Nordbø, på e-post johnpetter@stf.no eller på telefon 90737184.

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Andre arrangementer fra fjellsportgruppa 

Program Stavanger Turistforening Fjellsportgruppa

Følg fjellsportgruppa på Facebook og Instagram

Salmonknuten – Rogalands mest alpine fjell? (816)

Introduksjon til luftige fjellturer!  Rogaland er et mekka for klippeklatring (klatring på loddrette vegger), men luftige rygger og egger slik som i for eksempel Jotunheimen har vi mindre av. På ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Tore Stendahl
  • Christian Skollevold