Skålabu og Via Ferrata Loen (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
31. august 2019 kl. 08:00
Til dato
1. september 2019
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
542
Dette arrangementet er over!

Denne helgen skal vi gå fra fjord til fjell i Loen, Sogn og Fjordane. Her kan du krysse av både Skåla og Via Ferrata på listen din! Via Ferrata er italiensk for «jernsti» og går ut på å klatre i fjellet ved at man følger stålwire, bøyler, stiger og broer til fjellets topp. Her kan både erfarne og uerfarne klatrere vise seg frem! Dette byr på en luftig opplevelse, særlig ved kryssing av Gjølmunnebrua som henger over 100 meter over bakken. Bli med på en spennende og aktiv helg i Sogn og Fjordane.

Oppmøtetid og sted: Oppmøte på parkeringensplassen ved AdO kl. 08:15. Avreise kl. 08:30 med private biler.

Turledere: Nina, tlf. 93857345 + Christoffer, tlf. 95525232

Turbeskrivelse:

Lørdag: Vi står opp tidlig og fordeler oss i private biler før vi kjører av gårde. Ved ankomst beveger vi oss bort mot stistart for Skålabu og gjør oss klar for å bestige Skåla som ligger hele 1836 moh. Turen er beregnet til å ta ca. 5 timer og er 7,7 km lang. Vel fremme på hytten lager vi oss et godt måltid før vi sniker oss ned i sengen for kvelden.

Søndag: Vi lager oss en god frokost og rydder etter oss før vi beveger oss ned Skåla igjen. Herfra drar vi videre til turstart for Via Ferrata Loen. På toppen kan vi nyte en vidunderlig panoramautsikt før Loen Skylift frakter oss ned igjen til fjorden. Etter en lengre matpause vender vi nesen hjemover mot Bergen igjen. Forventer å ankomme Bergen sent søndag kveld.

Mat og utstyr: Deltakere tar med egen niste og snacks, turledere ordner middag begge dager. Ta gjerne med klatrehansker hvis du har, dette kan også kjøpes i Loen. Til Via Ferrata anbefales tursko med vibramsåle da disse har best grep. Annet klatreutstyr leies av Loen Active. Ellers se DNTs pakkeliste for sommerfjellet.

Generelle vilkår: Les generelle vilkår her

Pris: 1035 medlem, 1335 ikke-medlem. Ikke medlem? Bli medlem her. Prisen inkluderer turledelse, overnatting på Skålabu, leie av utstyr til Via ferrata, skylift Loen, middag lørdag og søndag. Transportkostnader kommer utenom. 

Spørsmål? Ta kontakt på bht@dnt.no eller tlf. 55 30 48 50 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Nina Sommerfelt-Pettersen
  • Christoffer Røssevold Taule