Pinsetur til vakre Kvitlen (313)

Fellestur

Fra dato
8. juni kl. 08:00
Til dato
10. juni
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Arrangører
Stavanger Turistforening, Barnas Turlag Stavanger
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
313
Dette arrangementet er over!

Spennende og vakker tur fra Bjordal til Kvitlen med Barnas Turlag. 5,5 km tur i vakkert, men tidvis litt krevende terreng. Turen passer best for barn fra 6 år som har tur-erfaring. Første del av løypen mot Brattebø og Kvitlen fra Bjordal er forholdsvis bratt. Samtidig er stien opp fra Bjordal spennende der den snor seg overfor den brusende elva. Det er montert kjetting noen steder for å holde seg i. Fra Brattebø flater det ut og vi går forbi gamle gårder og frodig skog langs elven opp til Kvitlen i flott og frodig natur. Turen går tidlig sommer så vanntette og varme klær er det lurt å ta med. Gode sko med god såle anbefales, da det kan være fuktig terreng enkelt steder underveis i løypa. Støvler anbefales ikke. Turleder handler inn mat til felles middag lørdag og søndag, samt pølser til grilling. Matpakke til tur opp/ned, frokost, lunsj og kos ordner alle selv. Dette er en selvbetjent hytte hvor du finner proviant lager du kan handle fra om du trenger det. Viktig å gi beskjed til turledere om eventuelle allergier en uke før avreise.

Første dag:

Oppmøte lørdag ved Rema 1000 Ålgård kl 09.30. Vi kjører samlet til Bjordal, ca 1 t 15 min. 

Estimert tid er 3-4 timer der vi tar spisepause og andre "bensinpauser" underveis. Husk å smøre god nistepakke som varer både til lunsj og mellommåltid. 

Vel fremme fordeler vi rom og praktiske oppgaver, mens barna finner seg til rette med lek, kos og bading for de tøffe.

Resten av ettermiddagen blir brukt til lek i og rundt hytta for å bli bedre kjent med plassen og hverandre. 

Mellom kl 18 og 19 blir det felles middag hvor oppgavene blir fordelt blant oss voksne. 

Leggetid for barna blir vi enige om.

Andre dag:

Frokost mellom kl 08.30 og 09.30 hvor vi også smører nistepakke. Vi er klar for dagstur kl 11 i nærområdet. Nærmere beskrivelse kommer. Nede ved hytta igjen tenner vi opp bål og griller pølser, hvis været tillater det. Ellers blir det fri lek resten av dagen. Middag mellom kl 18-19 hvor vi voksne fordeler arbeidsoppgaver.

Tredje dag:

Hjemreise dag hvor spiser frokost mellom kl 08.30 og 09.30 og smører nistepakke for dagen. Vi pakker sekkene og vasker ut hytta og er klar for å gå senest kl 11.00. Vi tar pauser underveis og regner med å bruke rundt 3 timer ned til bilene.

Elisabeth Håland: 92493431 / elisabeth.haaland@lyse.net

Marte Dale: 45857024 /

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med Kristine Helland, på e-post kristine@stf.no 

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Andre Barnas Turlag arrangementer

Følg oss på Facebook

Pinsetur til vakre Kvitlen (313)

Spennende og vakker tur fra Bjordal til Kvitlen med Barnas Turlag. 5,5 km tur i vakkert, men tidvis litt krevende terreng. Turen passer best for barn fra 6 år som ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ronny Rustøen
  • Marte Dale

Annonse