AVLYST - Fjelltur til Mån og Via Ferrata (317)

Fellestur

Fra dato
28. juni 2019 kl. 18:00
Til dato
30. juni 2019
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Månafossen, Mån, Viaferrata
Arrangører
Stavanger Turistforening, Barnas Turlag Stavanger
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
317
Dette arrangementet er over!

Turen går opp til Månefossen, en fantastisk foss som stuper ned i Frafjordelven. Videre opp mot fjellgården Mån hører vi fossesus og går gjennom skogen til vi kommer opp til den frodige flaten. Vi sjekker inn på fjellgården, går turer, lager god mat, undersøke naturen og opplever den vakre Fidjadalen. Lørdagen tar vi den nye Via Ferrataen som går opp til Mån.

Første dag:

Turdeltakerne møtes på parkeringsplassen ved Månafossen fredag klokken 18 (parkeringsavgift). Herfra går vi opp stien i fellesskap. Turen starter opp en bratt bakke videre bratt oppover delvis i trapper og lett klyving opp til utsiktspunktet der vi ser på Månafossen. Etter en liten pause går vi videre opp mot den gamle fjellgården Mån, som ligger fantastisk til på en stor frodig slette. Vi bruker mellom 1½ og 2 timer opp til Mån. Innkvartering og felles middag kl. ca. 20.

Andre dag:

På den frodige grassletta rundt hovedbygningen finnes det en rekke lett synlige rester etter fjellgarden Mån som var i drift fram til 1915. Man ser små rydningsrøyser, og 7 - 8 åkerlapper med reiner. En av to rektangulære hustufter som er mellom 20 og 30 meter lange, er synlige i kulturlandskapet. Den ene er Friluftsgarden bygd på. Vi går tilbake ned ved bilene hvor vi får utdelt div. klatreutstyr og klatrer opp via ferrataen og går tilbake til Mån. Hvis lysten er der fortsatt for en annen tur tar vi en opplevelsestur i Fidjadalen med nistepakke. Det er mulighet for fisking og for de skikkelig tøffe -bading! Om ettermiddagen lager vi god mat evt. på bål. Felles leggetid for barna kl. 21.00.

Tredje dag:

Etter frokost pakker vi og vasker oss ut av hytten. Etter lunsj følger vi stien tilbake til parkeringsplassen.

Ta med:

Ta med frokost til lørdag og søndag og niste for to dager. Gode sko, ull/fleece og vann- og vindtett jakke/bukse. Hodelykt og lakenpose/sovepose.

Turledere:

Buster Skjødt 95118089 / buster.skjodt@gmail.com

Marte Dale: martemoldale@gmail.com

 

Bli medlem i DNT  Det er differanse mellom pris medlem- ikke medlem.

Som medlem i Stavanger Turistforening får du rabatter på overnatting og mat på  500 DNT-hytter over hele landet. Du får også en rekke lokale og nasjonale medlemsrabatter, samt to årbøker og seks utgaver av magasinet Fjell og Vidde. 

Spesielle behov
Vi ber om at deltakere med sykdommer eller matintoleranser som kan påvirke turen gi beskjed om dette i kommentarfeltet ved påmelding.    
 

Generell informasjon

Booking
For booking klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med Kristine Helland på mail kristine@stf.no 

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å besøke vårt tursenter.  

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på facebook

 

 

AVLYST - Fjelltur til Mån og Via Ferrata (317)

Turen går opp til Månefossen, en fantastisk foss som stuper ned i Frafjordelven. Videre opp mot fjellgården Mån hører vi fossesus og går gjennom skogen til vi kommer opp til ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Marte Dale
  • Buster Skjødt