Vinterturlederkurs (900)

Kurs

Fra dato
8. mars kl. 17:00
Til dato
24. mars kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Ski, Vinterturlederkurs, Haukeliseter, Vinterturleder
Arrangører
Stavanger Turistforening, Barnas Turlag Stavanger , STF Fjellsportgruppa , Voksengruppa STF , Haukeliseter Fjellstue
Turkode
900
Dette arrangementet er over!

Kurset for deg som vil å ta neste steg i DNTs turlederstige. Lær mer om vinterfriluftsliv, turlederrollen og sikkerhet på tur i vinterfjellet. Totalt 3 helger.

Vinterturlederkurset bygger på DNTs ambassadørkurs, grunnleggende turlederkurs og sommerturlederkurs, og krever bestått disse modulene, samt bestått NF godkjent skredkurs. Det vil bli avholdt et NF grunnkurs nordisk på Haukeliseter 7.-10. februar  og vi oppfordere deltakere å melde seg på dette kurset snarest innen 20.januar da det er begrensede plasser. Deltakere på vinterturlederkurset vil bli prioritert på skredkurset. 

Målet med kurset er å gjøre deltakerne i stand til å lede turer for Stavanger turistforening og andre medlemsforeninger i fjellet vinterstid. Kurset er lagt opp som en tur der alle temaene blir tatt opp og gjennomført både teoretisk og i praksis. Ved kursslutt evalueres deltakerne til godkjent/ ikke godkjent vinterturleder i DNT.

I tilegg til skredkurs kommer to kurshelger, 8-10. mars med utgangspunkt fra Haukeliseter Fjellstue og 22-24. mars med utganspunkt i Jonstølen.

Planleggingsmøte
Det arrangeres obligatorisk planleggingsmøte i forkant av kurset onsdag 20. februar kl. 19.-21. i STFs lokaler i Kannik.

Opptakskrav:
Kursene er åpne for alle medlemmer fra 16 år, som har bestått de tidligere modulene i turlederstigen (1-3), har fungert som sommerturleder og har erfaring fra vinterfjellet. Deltakerne tas opp etter søknad. Personer med avtale om videre turlederpraksis i medlemsforeningene prioriteres ved opptak. Deltakerne blir vurdert til bestått/ikke bestått ved avsluttet kurs. Mer info følger til aksepterte deltakere. For å bli godkjent som vinterturleder må du ha tatt NF godkjent skredkurs. Fjellsportgruppa arrangere kurs på Haukeliseter Fjellstue 7-10 februar 2019. 

Pris: 
Kurset (to kurshelger) koster kr 2700,-. for medlemmer av DNT, i tillegg kommer NF skredkurset. Du må være medlem for å få plass. Reise kommer i tillegg. Dersom du ikke får plass refunderes naturligvis deltakeravgiften. Deltakeravgiften for de som fullfører kurset refunderes etter 3 vinterturer som turleder for STF. 

Kursledere: Jan Erik Lyngstad og Per Jotun

Søknad og søknadsfrist: 
Påmelding via nettsiden, for at påmeldingen skal være gyldig må du også sende inn søknadskjemaet  Påmelding og søknad må være sendt inn, innen 2. desember Tilbakemelding sendes deltakerne innen 12. desember. STF forbeholder seg retten til å prioritere søkere fra egen medlemsforening.

Søknadsskjema: 
https://goo.gl/forms/kiifJctWe5hHScI83  

Spørsmål
For spørsmål, kontakt Arild Rosnes arild@stf.no tlf: 51840217

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Jan Erik Lyngstad
  • Per Jotun

Annonse